Најновије

ОСИЛИО СЕ! ЕРДОГАН ЗАГРМЕО НА МАКРОНА: Имаћете велике проблеме са мном лично!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган наставио је размену тешких речи са председником Француске Емануелом Макроном, подсећајући га на резултате француске колонијалне власти у Африци и упозоравајући да га да ће ”имати велике проблеме”.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: kremlin.ru)

"Господине Макрон, имаћете и велике проблеме са мном лично", рекао је турски председнк, одговарајући на недавну изјаву француског председника да "пробем не представља турски народ, већ Ердоган".

Размена тешких речи између Макрона и Ердогана почела је пре извесног времена када су турски ратни бродови, пратећи конвој ка Либији, нишанили француску корвету у Медитерану.

Посте тог инцидента, Париз се прикључио маневрима грчке морнарице у источном Медитерану и оштро упозорио Анкару да поведе рачуна о будућим потезима.

"Господине Макрон, ви не знате историју...", рекао је Ердоган, алудирајући на злочине које су француске колонијалне власти раније починиле у Африци.

Макрон је, истовремено, упозорио Грчку да је Турска, уколико буде потребно, спремна да се суочи са било каквим изазовима.

Народ у Паризу на улицама против система и Корона диктатуре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА