Најновије

ДПС ПУКАО КАО ТИКВА: Најближа Милова сарадница оснива странку!

Милица Пејановић Ђуришић, која је један од оснивача Демократске партије социјалиста Црне Горе, након 30 година напушта ту партију и планира да оснује нову странку.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Пејановић Ђуришић је дуго година била један од симбола ДПС-а, заједно са председником Милом Ђукановићем и Светозаром Маровићем, а актуелна је амбасадорка Црне Горе при Уједињеним нацијама.

Према информацијама подгоричких медија из кругова блиских руководству ДПС-а, Пејановић Ђуришић се на тај потез одлучила јер сматра да је њена досадашња партија потрошена као бренд због низа афера и да је паметније правити нову странку него улазити у "тучу" око тога ко ће евентуално заменити Ђукановића.

Очекује се да ће формални потези почети након конституисања нове власти, а простор за деловање се види у дисолуцији ДПС-а, као и у очекиваној силазној путањи Социјалдемократа након одласка у опозицију, али и чињеници да је Социјалдемократска партија на недавним изборима једва прешла цензус.

Медији сазнају да би партија требало да буде левог центра и да је Пејановић Ђуришић већ разговарала са потенцијалним будућим сарадницима и партнерима, међу којима је бивши премијер Игор Лукшић.

Наводно се састала и разменила мишљења и са потпредседником СДП-а Рашком Коњевићем и челником коалиције "За будућност Црне Горе" Здравком Кривокапићем са којим се познаје са Универзитета Црне Горе.

Свађе и туче потресају партију Мила Ђукановића након изборног фијаска! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА