Најновије

ЂУРИЋ: Добили смо и оно на шта Приштина није хтела да пристане

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић гостујући у емисији "Хит твит" на ТВ Пинк истакао је да је прошле недеље у Вашингтону споразумом била исписана дипломатска историја Србије.

Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

- Сви треба да се сетимо која је била полазна тачка. Месецима уназад је приштинска делегација је тврдила да у Вашингтон иде по међусобно признање - подсетио је Ђурић и додао да није ни мало једноставно и да је потребно много политичке храбрости да кажете: Ми ни по коју цену нећемо то да потпишемо и да пребаците фокус на економска питања - рекао је Ђурић.

Добили смо и оно на шта Приштина није хтела да пристане, а то је улазак у мини Шенген, додао је Ђурић.

Истакао је да је приштинска страна на сваки начин покушала са стола да склони питање Газивода и додао да се види какви су резултати постигнути - у Приштини где је изражено незадовољство.

Ђурић је истакао да смо имали обавештајна сазнања да ће се на столу у Вашингтону наћи захтев за признање такозованог Косова и Метохије.

- Успели смо да раздвојимо да на истом документу не буду потписи спског председника и Хотиија. Приштинска делегација је тражила да Јерусалим и признање такозваног Косова од стране Израела буде јединствена тачка. Тражили смо да то не буде у нашем документу - навео је Ђурић.

Руски ловци СУ-57 су три пута неопажено прошли кроз најбољи амерички систем. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА