Најновије

Владимир Пребирачевић: Даље нећеш моћи! Свануло је у Црној Гори!

Црна Гора је на добром путу да добије нову владу после три деценије. Широка коалиција која је освојила већину упркос свој сили која је стојала против њих. Та сила је помислила да може не кажњено да удари и на Бога али сада када је изборна математика готова јасно им је да су изабрали да ударе на много моћнијег противника.

Мило Ђукановић (Фото: predsjendik.me)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра “Мајак”

Митрополит Амфилохије заједно са владикама и свештенством повео је верујући народ у Црној Гори у Литије које су донеле Црној Гори дуго чекану слободу. Удружени у жељи, вољи и Богу народ је извојевао победу једнако важну као ону на Мојковцу или на другим славним бојиштима. Овај пут је та борба била без људских жртава и без физичког насиља од стране народа који се скупљао и у миру и са молитвом на уснама дочекао промену омражене власти.

Колико је та власт била огрезла у бахатост и криминал сви су знали у тако малој земљи као што је Црна Гора. Мала по броју становника и територији али велика по непобедивом духу, по славној историји која није никако могла бити опевана у стиховима усташких стихоклепаца а у изведби оно мало још заблуделих који су упали у амбис и у потпуну крајност величајући усташтво на сред славне Црне Горе. Срамота је њихова огромна али и разумњива јер уколико се спроведе лустрација многи ако не и сви који су учествовали у сада већ можемо рећи отворено непријатељској власти према сопственом народу остаће без уносних послова и позиција. То непријатељство је дошло дотле да су Србима била укинута сва права само зато што су Срби.

Наредни попис становништва ће показати колику су репресију трпели они који су у Миловој замисли модерне Монтенегро били обесправљени као Јевреји пред други светски рат у Немачкој или као Срби у Хрватској као још ближи пример и адекватнији монтенегринском чињењу . Број људи који ће слободно моћи да се изјасне као припадници српске националности ће осетно скочити јер више нема оних који би претили и уцењивали а људи су удахнули свежину слободе и сигурно више немају чега да се плаше. Сада већ бивша власт ће се распадати у етапама. Доживеће судбину Демократске странке у Србији што свакако неће бити никаква штета за Црну Гору.Црна Гора може сада да граби напред да се развија на реалним основама и да не буде талац једног човека који је прошаосва еволутивна стања у политици и треба да оде у историју и да се о њему прича у прошлом времену и то на српском језику а не неком измишљеном као што се форсирало задњих пар година.

На новој власти је велика одговорност али и обавеза да исправе све грешке одлазеће власти која је скренула у отворено усташтво на свом крају.

Шта је НАТО поручио Србији, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА