Најновије

ТОТАЛНИ ЦИРКУС У ДС! Избачени део странке на непризнатим изборима изабрао Лечића за новог председника!

Део ДС који је организовао изборе у Демократској странци објавила је вечерас да је за новог председника странке изабран глумац Бранислав Лечић, као и још пет потпредседника.

Бранислав Лечић (Фото: Јутјуб)

На конференцији за новинаре је речено да су гласали чланови 105 општинских одбора и да је излазност била 72,6 одсто, а коначни резултати биће проглашени у року од 48 сати и потом верификовани на изборној скупштини.

Како су саопштили из ове фракције ДС, на Старом граду насилно је прекинуто гласање, а осим тог инцидента, све је протекло у реду.

- Ово је фестивал демократије, сви који су се осећали као демократе, могли су да гласају, не само они који су платили чланарину. Ово је дан када се обнавља демократија - рекао је Лечић.

Он је позвао да се све демократе уједине и буду заједно у овом подухвату.

- Крајње је време да се бавимо проблемима грађана. Мислили су да ће да униште ДС, али ова странка је показала да је жилава. Ово је за мене велика победа и највећа улога, урадићу је онако како што сам радио на сцени. Успешно - поручио је Лечић.

Према његовим речима, странка је ресетована и креће од нуле.

Окупљенима се затим обратила председница Организационог одбора Вида Огњеновић.

- Имам горак укус у устима и непријатано осећање због данашњег инцидента. То је био необичан наступ, својствен другим странкама. Тај поступак најбоље оправдава зашто смо се раздвојили. Требало би да се стиде они коју су наручили скидање табле у Нушићевој - рекла је Огњеновић.

Како каже, Демократској странци сада следи формирање Скупштине.

Поред Лечића, ДС је добио пет потпредседника - то су Војислав Јанковић, Петар Радојчић, проф. др Милица Слијепчевић, проф. др Драгослав Шумарац и Јована Јовановић.

Раније данас, бивши посланик ДС Балша Божовић рекао је да је на изборима који организује део ДС дошло до инцидената и да су поломљене кутије и поцепани листићи, а да су физички нападнуте чланице изборне комисије ДС на Старом граду.

Божовић је на Твитеру за те нападе оптужио потпредседницу ДС Драгану Ракић која то, према његовим наводима, ради у име председника странке Зорана Лутовца.

Табла са називом Демократска странка уклоњена је испред централе те странке у Нушићевој улици и промењена је брава на вратима просторија странке.

Видео снимак на којем се види како непозната особа скида таблу објавио је на Твитеру Божовић.

Он је написао да "Зоран Лутовац и Драгана Ракић уклањају последње трагове са централе ДС" и упитао "у чије име ово раде и за чији рачун".

Ове изборе нису признали Зоран Лутовац и садашње руководство странке.

"Мала група бивших и садашњих функционера странке покушава да организује изборе кршећи Статут Демократске странке и служећи се нелегалним и нелегитимним методама, злоупотребљавајући приступ централи Демократске странке у Нушићевој улици", наводи се у саопштењу ДС.

И док је Лечићева струја објавила резултате данашњег гласања, друга страна је упутила допис Министарству државне управе и локалне самоуправе у коме, како кажу, у складу са законом траже да се ново руководство не упише у регистар политичких странака.

ДС сад практично има два председника, Зорана Лутовца и Лечића, а који је легитиман и легалан - тек ће бити предмет спорења.

Хонгконг је био први, а Пекинг неће дозволити постојање још једног бастиона демократије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА