Најновије

ШТА ЋЕ БИТИ СА МИЛОВОМ ИМОВИНОМ? Формира се посебан одбор за то питање

Одбрана председника „Атлас групе“ Душка Кнежевића затражила је од црногорске Скупштине формирање Анкетног одбора ради, како су навели, испитивања порекла имовине, „злоупотреба и незаконитих радњи“ председника Мила Ђукановића и других лица.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Предлог за формирање Анкетног одбора упућен је у понедељак председнику Скупштине Алекси Бечићу.

Како је пренео портал „Вијести“, у захтеву је наведено да би задатак Анкетног одбора био да саслуша Ђукановића и друга лица за која оцени да постоји потреба, а ради утврђивања порекла новчаног износа од 1,5 милиона евра на кастоди рачуну црногорског председника, као и порекла средстава којим је изграђена „ничија“ кућа у Подгорици, алудирајући на вилу у насељу Горица.

Одбрана предлаже да Одбор испита и повезаност црногорског председника у афери А2 ЕПЦГ, као и основаност кривичних пријава које је одбрана Душка Кнежевића поднела надлежним тужилаштвима у Црној Гори против Ђукановића, министра правде Зорана Пажина, специјалног тужиоца Миливоја Катнића, председника Привредног суда Блажа Јованића, гувернера Централне банке Радоја Жугића и других лица која су у извршној и судској власти у Црној Гори.

- Испитивање наведених лица је неопходно, јер су сви они по сазнањима одбране поступали по директним инструкцијама и налозима Мила Ђукановића. Предлажемо да се пред Анкетним одбором поред других сведока као сведок позове и своја сазнања пред одбором изнесе Кнежевић, а имајући у виду чињеницу да је Интерпол укинуо све три потернице које је СДТ у Подгорици незаконито расписао против Душка Кнежевића, оцењујући их као незаконите и као средство политичког прогона - наводи се у предлогу.

Колику штету је комунизам нанео, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА