Најновије

Вучић лажирао и транскрипт разговора с Лавровим, прећутао Резолуцију 1244!

Александар Вучић је данас имао телефонски разговор са Сергејом Лавровим, а саопштење које је његова канцеларија издала о овом догађају, не одговара чињеничном стању.

Вучић и Лавров (Фото: Јутјуб)

Због тога је, мимо уобичајеног правила, канцеларија Сергеја Лаврова морала да изда саопштење са транскриптом, које се разликује од онога што је Вучић објавио. Конкретно, прећутао је инсистирање Русије да је једино могуће решење за Косово и Метохију Резолуција 1244 УН.

Саопштење канцеларије Сергеја Лаврова:

„Данас, 6. септембра одржан је телефонски разговор између Министра спољних послова С.В: Лаврова са Председником Републике Србије А. Вучићем.

Са обе стране је изражена усмереност ка свестраном развоју односа стратешког партнерства и политичког дијалога у складу са договорима председника двеју држава.

А. Вучић је информисао о резултатима састанка у Вашингтону и предстојећим разговорима у Бриселу.

У контексту провере да ли се и даље поклапамо у погледима о проблему Косова, истакнута је неизмењена позиција Русије у корист дуготрајног и чврстог регулисања на основу резолуције СБ УН 1244″, стоји у саопштењу канцеларије Сергеја Лаврова.

Ово ново скандалозно дипломатско понашање Александра Вучића, прокоментарисао је и др проф Дејан Мировић.

– Након оваквих разговора увек једна страна изда саопштење. Најчешће виши по рангу у разговору. Логично, зашто би обе стране писале исту изјаву. Током разговора се договори садржај. Ово је доказ да наша страна или није испоштовала договор или Руси сматрају да није рекла суштину садржаја разговора. Зато су га кориговали истоветним саопштењем које се разликује у последњој реченици – 1244!

Такође, има још једна разлика. У Вучићевом саопштењу се помиње посета Путина Србији. У руском саопшењу тога нема – објаснио је Мировић.

Како је Вучић објаснио своје паничне покрете у Белој кући сазнајте ОВДЕ.

Извор: Srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА