Најновије

"Ако се Србија буде питала за Газиводе"…

Потпредседник Алијансе за будућност Косова Ардиан Ђини рекао је да уколико Србија буде равноправна у доношењу одлука о Газиводама, АБК ће размотрити своје остајање у владајућој коалицији и влади окупиране српске покрајине, преноси Коха.

Газиводе (Фото: Јутјуб)

Ако Србија остане странка која одлучује са нама о Газиводама, размотрићемо свој став о остајању у влади – рекао је Ђини након састанка страначких структура АБК.

За ту странку, споразум са САД је прихватљив, али само уколико не укључује и Србију.

– Председник Харадинај је инсистирао да за Газиводе можемо да имамо искључиво билатерални споразум са САД, али не можемо да имамо трилатерални, па да за било коју одлуку о Газиводама тражимо одобрење од Србије. Ова тачка споразума не може да остане таква каква је – рекао је Ђини.

Напоменуо је и да би процес дијалога требало да се додатно преиспита.

– Једна од тема на данашњем састанку наше странке био је и процес дијалога. Мислимо да би дијалог требали поново да видимо као процес. Било је расправа о напуштању коалиције, али тема је пре свега била дијалог. У Бриселу ће бити још једна рунда, а за то се треба добро припремити – напоменуо је Ђини.

Иначе, непосредно пре почетка састанка АБК, посланик те странке Бека Бериша је за тамошње медије изјавио да ће се лично заложити да АБК напусти владајућу колаицију, услед, како је рекао, недавних дешавања у вези са дијалогом лажне државе и Србије.

Цео смет се смеје Вучићу, више о томе ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА