Најновије

ДПС окренуо леђа Милу: Ево ко ће бити нови лидер партије

Мило је готов, а његова партија ДПС увелико му тражи наследника. Према информацијама из Црне Горе, један од главних кандидата да заузме Ђукановићево место јесте Пеђа Вушуровић, који је својеврсну промоцију имао у недељу увече, када је био говорник на митингу у центру Подгорице, организованом да би се наводно одбранила Црна Гора. Тај скуп није званично организовао ДПС, али је свима било потпуно јасно да иза њега у ствари стоји странка на чијем је челу, највероватније не још дуго, Мило Ђукановић.

Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Пеђа Вушуровић, којег многи од људи из најближег Ђукановићевог окружења виде као новог владара Црне Горе, бивши је млади либерал, односно председник омладине Либералне странке Црне Горе (ЛСЦГ - партија коју је утемељио Славко Перовић, који се одавно повукао из политике и живи у Чешкој). Како објашњава један од саговорника у Подгорици, на митингу је било упечатљиво дистанцирање окупљених око Ђукановића и непрестано инсистирање да они нису ту у име било које странке.

- То је доскора било незамисливо и јасан је знак шта се кува унутар ДПС. Да је овај митинг био пре 15 или 20 дана, сви би носили Милове слике. Овако, једва да га је неко и поменуо. Такође, Ђукановићеву позицију из темеља је уздрмала свађа с Милицом Пејановић Ђуришић на Главном одбору ДПС. Она не само да му је дугогодишња блиска сарадница већ је и особа која има огроман утицај у партији. Кад неко такав позове председника странке да поднесе оставку, нема дилеме о чему се ради - објашњава извор.

И уредник Вијести, најтиражнијег листа у Црној Гори, Михаило Јововић оценио је окупљање у Подгорици као величанствен испраћај Мила Ђукановића у прошлост.

- Приметно је да је Ђукановић од изборне ноћи мало-помало давао све помирљивије изјаве и на парче признавао пораз. Још постоји простор да добије на времену да покуша да преобрати неког од посланика да пређе на његову страну, али мислим да се то неће догодити - прецизира Јововић.

У говору "сахранио" Ђукановића

Пеђа Вушуровић је на почетку свог обраћања на подгоричком тргу симболички и сам најавио политичку сахрану Мила Ђукановића, цитирајући новине Глас Црногорца након смрти краља Николе 1921. године.

- А Црна Гора? Шта ће бити с њом? Умире ли и она? Хоће ли и она бити с њим покопана? Хоће ли му се признати да је он био Црна Гора? На нама је да то не признамо! Црна Гора живела је и пре њега и живеће и после њега. Црногорци! Сени предака ваших, од 10 векова, гледају на вас! Не осрамотите их - поручио је Вушуровић.

"Русија Вучићу неће опростити, Захарова је то урадила по одобрењу Лаврова и Путина." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА