Најновије

Почетак промена или почетак краја ДПС-а!?

У сусрет ванредном конгресу Демократске партије социјалиста (ДПС), све се очигледније испољавају унутрашње разлике, личне нетрпељивости и однос неповерења међу руководством странке, која се настоје сакрити од јавности, иако се унутар „рањеног и малаксалог“ ДПС-а води прави скривени рат.

Мило Ђукановић (Фото: predsednik.me)

У овом тренутку сасвим је извесно да слаби идеолошка искључивост и послушност екстремној десничарској оријентацији коју води председник ДПС-а и Црне Горе Мило Ђукановић, што код њега изазива својеврсну несигурност и доводи до сумње у искрену подршку својих „поданика“. Наиме, док је трајала вишемесечна припрема поводом предстојећег конгреса, дешавали су се разни мањи, али и већи инциденти, који су на разне начине били сакривени од очију јавности. Попутоног када је чланбудванског општинског одбора ДПС-а Марко Вуковић, јавно изразио тугу и жаљење због упокојењаблаженопочившег митрополита Амфилохија Радовића, а чију су храброст поздравили сви они уплашени и неодлучни чланови партије, који као Вуковић, осећају исту тугу и жаљење, јер су православне вере, али се плаше да то јавно и кажу, јер припадају ДПС-у.

Најбољи пример да у припреми конгреса постоје озбиљни обриси личног неповерења у политичке одлуке и потезе председника је Никшић, град у којем је Ђукановић неприкосновен, или је барем некада био. Наиме, његов лични избор да му школски друг Милутин Симовић преузме општину Никшић у сусрет локалним изборима, наишао је на све отворенији отпор, трзавице, па и физичке конфликте унутар тог општинског одбора ДПС-а, који је већински против Симовића и свих кадрова које Ђукановић бира по личној, а не по жељи већине. Управо из наведених разлога, помињу се и друга имена која би могла водити листу ДПС-а у Никшићу на предстојећим локалним изборима, као што је ЈевтоЕраковић, донедавно директор КБЦ „Подгорица“, који је поднео оставку на ту функцију из моралних разлога због пораза његове партије на парламентарним изборима, или бивша министарка науке у Влади Црне Горе Сања Дамњановић.

Наведене околности указују на конфузно и унутар странке веома подељено и напето стање у сусрет конгресу и локалним изборима у Никшићу, сходно чему се очекује даљи пад и губитак ДПС-а како на локалу у Никшићу, тако и широм Црне Горе. Очигледно је да ће тако бити све до тренутка када острашћенима и омаловажаванима прекипи и смене Ђукановића, а не да он смењује оне које је лично изабрао, и бира исте такве за њихове наследнике, само да би Он остао на челу партије, макар их то водило у дефинитивну пропаст, а све указује да ће бити тако.

Извор: Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА