Најновије

ИМА СЕ: Србија дели вакцине суседним земљама

Премијер Северне Македоније Зоран Заев саопштио је да ће у Северној Македонији стићи 8.000 фајзерових вакцина које је шаље Србија, преноси портал Плусинфо.

Александар Вучић (Илустрација: Pixabay/Правда)

"Реч је о озбиљном чину пријатељства, Србија жели солидарно да подели са јужним суседом део вакцина које има", написао је Заев.

Како је истакао он, у комуникацији са председником Србије Александром Вучићем договорили су да Северна Македонија добије 8.000 фајзерових вакцина које је набавила Србија.

"Вучић је желео да ово буде донација, али смо се ипак договорили да их платимо по набавној цени", нагласио је Заев и додао да је ово срећна вест имајући у виду да су слали писма и другим земљама за помоћ око вакцина.

Заев је изразио захвалност у име македонског народа и навео да је реч о озбиљном чину пријатељства.

Додао је да ће се детаљи око набавке фајзерове вакцине из Србије бити договорени између министара здравља Србије и Северне Македоније и додао да ће још једном разговарати са српским премијерком Аном Брнабић око испоруке вакцина из Србије.

Филипче: У току разговори са Србијом о испоруци 8.000 вакцина

Министар здравства Северне Македоније Венко Филипче изјавио је данас на македонској телевизији да је започео разговоре са својим српским колегом Златибором Лончаром о техничким детаљима и роковима након што су се председник Србије Александар Вучић и македонски премијер Зоран Заев договорили да Србија снабде Северну Македонију са 8.000 доза Фајзерове вакцине.

"Могуће је да ће се то догодити већ сутра, али морамо да видимо како ће се одвијати разговори и административна процедура у погледу превоза и пријема вакцина. Фајзерове вакцине су међу реткима које су добиле све дозволе за примену од надлежних институције ЕУ и САД", изјавио је Филипче и додао да се само у једном расхладном уређају, какве је као донацију добила Северна Македонија, може чувати и до хиљаду доза вакцине.

Како епидемија у Србији продубљује економску кризу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА