Најновије

КИМ ИМА НОВУ БАЛИСТИЧКУ РАКЕТУ! Послао поруку Бајдену шта ће се десити уколико крене са агресивном политиком!

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун (37) похвалио се новим балистичким ракетама, које се лансирају са подморница, и запретио да се неће либити да их употреби уколико будући амерички председник Џо Бајден буде водио агресивну и непријатељску политику према његовој земљи.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Моћно оружје последње генерације приказано је у четвртак на великој војној паради у Пјонгјангу, на којој је Ким поново означио Сједињене Државе као "главног и највећег непријатеља народа Северне Кореје".

Само за одбрану

Спектакуларна војна парада одржана је у склопу осмодневног конгреса владајуће Радничке партије, а светски медији наводе да није случајно што је севернокорејски лидер одлучио да баш сада "звецка" новим оружјем. Очекује се, наиме, да ће будућа америчка администрација појачати притисак на севернокорејски режим, чим Бајден 20. јануара положи заклетву и постане 46. председник САД.

Експерти верују да ће се односи две државе, који су знатно поправљени током мандата Доналда Трампа, сада поново заоштрити, те да је Ким управо из тог разлога решио да представи ново наоружање недељу дана уочи Бајденове инаугурације.

- Ово је најмоћније оружје на свету. Наши непријатељи би требало да знају да ћемо жестоко реаговати уколико нас буду угрожавали на било који начин. Америка је главни непријатељ севернокорејског народа и наша војска је спремна да одбрани земљу у случају сукоба. Обећавам да ћемо наставити да улажемо у наше нуклеарно наоружање и ракетни програм - рекао је Ким Џонг Ун на паради.

Цео арсенал

Званична Корејска централна новинска агенција (КЦНА) објавила је фотографије на којима се види како десетине хиљада грађана и војника поздрављају Ким Џонг Уна током параде на Тргу Ким Ил Сунга, названом по оснивачу Северне Кореје и деди актуелног лидера. Агенција је навела да је војска представила све оружје којим располаже, осим највећих интерконтиненталних балистичких ракета (ИЦБМ), најубојитијих пројектила у арсеналу Северне Кореје.

Нове балистичке ракете које се лансирају са подморница назване су "пукгугсонг-5". Оне су кратког домета и користе чврсто гориво, па су покретније и брже се распоређују у односу на ракете претходне генерације.

Гради нуклеарну подморницу

Током војне параде у Пјонгјангу севернокорејски лидер Ким Џонг Ун свечано је објавио да је тамошња војна индустрија почела да гради прву нуклеарну подморницу у тој земљи и да ће она бити најмоћније оружје на планети.

- Довршени су сви планови за изградњу нуклеарне подморнице и она би ускоро требало да буде готова. Кад се појави, промениће однос снага у свету и од Северне Кореје направити највећу силу - рекао је Ким.

Белорусија наручила С-400! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА