Најновије

БАТА ЈЕ БИО ГОРИ! "Микин ментор терао девојчицу (12) да се нагне док чита, а онда је он..."

Водитељка Телевизије Хепи Јована Јакић открила је своја лоша искуства из школе преминулог Бате Миладиновића, ментора Мике Алексића, који је приведен због силовања и злостављања малолетница.

Мика Алексић (фото: Јутјуб)

Како каже, ухапшени Мирослав Мика Алексић и његов преминули ментор Бата Миладиновића имали су много сличности, али нису били у блиским односима нити сматра да је њихова педофилска мрежа била организована.

"Њих двојица су увек били конкуренција, нису имали никакав близак однос, већ је увек било неких хладних погледа између њих. Али су обојица знали да су заштићени. То је била је иста екипа људи, постојала је једна телевизија, један радио и једна школа глуме. Знали смо свакодневно шта се дешава на часовима и код Бате и код Мике. Иако је ту било доста поштеног света, они су били манијаци“, каже Јована Јакић.

Водитељка је похађала обе школе, носи трауме из тог периода и објашњава како је изгледала "припрема за малтретирање" малолетница.

"Толико смо времена проводили заједно, да сам ја те људе, Бату и Мику, познавала боље него своју родбину, тетке и стрине. Ми говоримо о преинтелигентним људима који су боље познавали децу од било којих учитеља, знали су више од педагога, али су то злоупотребили. Ту су долазила деца млађа од девет година и пролазила „дрил“ који укључује формирање манира, понашања, облачења, апсолутно свега.Они системски праве такав увод, док не слуди децу и док их нема у власништву“, каже водитељка.

Сигурно да нико од девојака које су злостављане није био „слаба личност", јер многи осетљивији су пре тога „отпали“ и одустали. Једна од јачих која може да издржи тај притисак и да се избори да не буде узмемиравана, била је је Бранка Катић, и то је једино име које ћу споменути, каже водитељка.

"Ја сам код Бате Миладиновића била најмлађа и видела сам блудне радње које су се дешавале пред свима нама. Бата Миладиновић је натерао девојчицу која је тада имала 12 или 13 година да прочита текст за који је морала да буде нагнута напред, док јој је он стајао иза леђа и мастурбирао. Она је плакала, али није смела да престане да чита док он не заврши, а њега су очигледно те сузе још више узбуђивале. Сећам се када та девојчица није дала да њена млађа сестра пређе у старију групу и обе су се исписале из школе. Ако знате да је децу срамота да кажу када добију јединицу, замислите тек да треба да кажу да су сексуално узбудили „чика Бату“ или „чика Мику“. Та деца само хоће да остану деца“, каже Јована.

И Бата и Мика су имали идеју да глумица мора да буде лепа, што је било фашистички, али тада то нисмо схватали, каже водитељка.

"Мене је Бата Миладиновић такође прозвао да прочитам тај текст, успела сам да се не нагињем зато што сам га знала напамет, али сам имала непријатност, то је за мене била траума. Нисам рекла родитељима за због чега, било ме је срамота. Мика Алексић је монструм који ме држао за врат, усмеравао главу ка групи и питао да ли ја мислим да сам лепа као остале девојчице. А ја тада са вишком килограма, можете да претпоставите како сам се осећала“.

Тада је једна девојчица рекла родитељима шта се дешавало у школи, они су то пријавили, затим је Бата Миладиновић отказао часове. Сви родитељи су се окомили на девојчицу и њене родитеље.

"Говорили су да је боље да припазе на своју ћерку "врцу“, "шмизлу“, зато што је ставила маскару, а да су они изгубили врсног педагога због ње. Тада видите да идете "бициклом на Русију“. Ја сам стално причала о томе, али од људи нисам добијала никакву реакцију. Јавио ми се редитељ који је рекао, па ове приче слушамо 20 година. Али нико није имао доказе да поднесе тужбу. Саслушају те, и то је то, ипак је он гуру и великан. Сада су наша деца безобразнија, ја сам моје васпитала тако да то што неко има 60 година не значи да треба да му верујеш да је добар и да није кретен. Треба да поштујемо људе који су умни и који то заслужују", каже водитељка.

Да подсетимо, редитељ Братислав Бата Миладиновић основао је школу глуме 1949. године. Био је драмски педагог и професор глуме, док су генерације глумаца овде стекле су своја прва знања. Међу њима су Неда Арнерић, Ружица Сокић, Рената Улмански, Стојан Дечермић, Милутин Бутковић, Светислав Гонцић…

А страшну исповест Бранке Катић прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир, Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА