Најновије

АРМИЈА ДНР СЕ ОБРАТИЛА ЗЕЛЕНСКОМ: Ево када ће бити мира у Донбасу

Народна милиција Доњецке Народне Републике апеловала је на председника Украјине Владимира Зеленског и објаснила му када ће имати прилику да из Доњецка извести о постизању мира у Донбасу.

Зеленски у Доњецкој области (Фото: Председништво Украјине)

Овако су оружане снаге ДНР коментарисале новогодишњи говор Зеленског, у којем се обратио становницима Донбаса и рекао да жели да разговара о томе како је у Донбас дошао мир, не из Кијева, већ у улици Артјома у Доњецку.

"Ваше новогодишње жеље да кажете речи о постизању мира док сте на улицама главног града ДНР сасвим су реалне. За то украјинска страна треба да испуни постигнуте договоре о мирном решавању сукоба, а затим ћемо вас, можда, позвати у Доњецк", стоји у саопштењу НМ ДНР.

Народна милиција је такође предложила да Зеленски, говорећи о томе да жели да на песку плаже на Јалти напише „Крим је Украјина“, није мислио на град на полуострву, већ на истоимено село близу Мариупоља.

"Пишите тамо колико год желите, ако стигнете. Тамо нису постављени само нови путеви, које сте наводно изградили ви. И успут, на Кримској Јалти су све плаже од шљунка", - додала је Народна милиција.

Од априла 2014. украјинске власти спроводе војну операцију против Доњецке и Луганске Народне Републике, које су прогласиле независност након пуча у Кијеву. Према најновијим подацима УН-а, око 13 хиљада људи постали су жртве сукоба. Од краја јула у Донбасу је на снази прекид ватре, али зараћене стране непрестано оптужују једна другу за кршење додатних мера за осигурање прекида ватре.

О незапамћеној активности руских радара прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА