Најновије

ОЧЕКУЈЕМО ВЕЛИКЕ ПРОБЛЕМЕ: Немачка влада у страху због новог соја короне

Немачка влада данас је објавила да је изузетно забринута брзином ширења мутиране верзије коронавируса која је прво забележена у Великој Британији.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Портпарол немачке владе Штефен Сајберт казао је да тај нови сој вируса представља "врло озбиљну опасност" за Немачку, у којој је до сада откривен релативно мали број случајева присуства овог соја вируса.

По Сајбертовим речима, након недеља потпуног затварања стопа заразе коронавирусом напокон пада. Но "истовремено имамо врло реалну опасност да ће се мутирани сој вируса наставити ширити једнако брзо као и у другим земљама, те да би бројке убрзо опет могле расти", рекао је гласноговорник немачке владе.

Шеф кабинета канцеларке Ангеле Меркел, Хелге Браун, рекао је раније у понедељак да је само питање времена пре него што ће нови сој коронавируса постати доминантно присутан у Немачкој.

Браун је, гостујући у политичкој емисији, казао да ће нови сој вируса "створити проблеме" Немачкој, што ће учинити још важнијим значајно смањење стопа заразе. "Већ се с тим новим сојем суочавамо у неколико болница. То значи да је стигао у нашу земљу, и истодобно да ће, као и у другим земљама, постати најприсутнији и изазвати проблеме", казао је Браун додавши да је "сигуран у то".

Нови сој вируса досад је најприсутнији у Британији, а по наводима стручњака, више је заразан него до сада најраширенији вирус. Но засад се још не може рећи је ли такође и смртоноснији од превладавајућег соја вируса.

Стопа заразе почела је у Немачкој поступно падати. У понедељак је Институт Роберт Кох објавио да је у последња 24 сата регистровано 6.729 нових случајева заразе коронавирусом, што је нешто мање него што је забележено прошле недеље.

Мило Ђукановић потписао закон и најавио освету Србима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vecernji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА