Најновије

Појавио се снимак тајног разговора Мила и Кривокапићевог човека: Сада су неке ствари много јасније

После ванредног конгреса ДПС у Подгорици, на којем је потврђено да лидер странке остаје Мило Ђукановић, у ужем кругу је договорено да се на изборима у Никшићу 14. марта максимално подржи Народни покрет Миодрага Даке Давидовића.

Кривокапић и Ђукановић (Фото: gov.me)

Како се сазнаје, овај захтев изнео је Ђукановић, који процењује да на овај начин може политички да профитира.

- Рачуница је једноставна. Пошто су литије у Црној Гори ујединиле Србе и практично коштале Ђукановића пораза на изборима, он ради на томе да поспеши нејединство тако што ће имати свог тројанског коња у супарничким редовима. Избор је пао на Даку Давидовића из неколико разлога. Имају заједничког непријатеља Александра Вучића, нису у добрим односима са "непослушним Србима" из Демократског фронта, везују их и дугогодишњи пословни интереси и то што су обојица из Никшића -  кажу извор.

Мета је Демократски фронт, а из Дакиних регионалних активности види се да је спреман да удари и на Вучића, за кога сматра да има јак утицај на ДФ.

- За остварење Милових циљева потребно је разбити и уништити ДФ као најјачу политичку групацију у Црној Гори. Није случајно Дака Давидовић решио да оснује партију и учествује на изборима у Никшићу. Милу Ђукановићу треба нека просрпска партија повезана са Црквом која ће бити на његовој страни и амортизовати незадовољство. Тај посао је договорен - додаје извор, уз оцену да је Милов циљ "православно нејединство".

Да је део Миловог плана за нову просрпску странку Народни покрет Даке Давидовића, да има подршку Цркве да би се правиле коалиције са "прочишћеним" ДПС након њиховог конгреса, упозорава већ месецима Небојша Медојевић из ДФ.

- Најавио сам да ће неки од Здравкових апостола постати други члан нове странке - казао је Медојевић мислећи на "апостола" Здравка Кривокапића, актуелног премијера Црне Горе.

Прича о експертима је, истицао је уочи формирања владе, само бацање прашине у очи неуком и неинформисаном народу:

- Ја сам за тај план сазнао пре пет месеци и јавно сам га раскринкао, део по део. Добићемо владу која ће штитити тајкуне и мафи ју и цену штедње пребацити на мале предузетнике, раднике и сиромашне. Није ми драго што сам био у праву, али то је факт. Све сам на време појаснио. Влада тајкуна и задржавања статуса кво. Влада против реформи и демонтаже ДПС. Ево једноставног теста - нека Здравко и његов кум само јавно кажу: "Мило, лопове - Ако смеју".

На портале је процурио прислушкивани разговор Миодрага Даке Давидовића с Милом Ђукановићем из новембра 2002. године. Ђукановић од Даке тражи да својим утицајем пацификује локалне силнике из Никшића, повезане с навијачким структурама, а према молби Владана Батића, тадашњег министра правде у Влади Србије и председника ФК Раднички из Обреновца, чији су играчи долазили да гостују у Никшићу. Из разговора се јасно види сва сервилност и дивљење које Дака исказује према Ђукановићу, уз салве хвалоспева због Ђукановићеве улоге у разбијању СР Југославије, као и његовог учешћа у договору са експонентима тадашње ДОС-овске власти у Србији о формирању ДЗСЦГ.

МИЛО: "Ало?"

ДАКА: "Поштовање, председниче."

МИЛО: "Где си, Дака."

ДАКА: "Најбољи могући потез на свету си повукао. Свака ти част!”

МИЛО: "Је л' тако?"

ДАКА: "Свака ти част, то само могу…"

МИЛО: "Мило ми је да тако мислиш. Хвала ти."

ДАКА: "То је једини начин да се побиједи та биједа и јад."

МИЛО: "Па, да покушамо."

ДАКА: "Нема ту сад, то је сад решено. Ја сам сигуран милион посто да ћеш победити."

(Причају о болести Дакине мајке.)

МИЛО: "Звао ме Батић синоћ. Његова екипа гостује данас у Никшићу. Као, по систему, није то уопште спорно да се игра, изгуби и све то. Него, они су мало уплашени (Батић). У Никшићу има мало препадања, овога и онога. - Можеш ли тамо јавити?, реко' - Могу, нема проблема, то су моји пријатељи, сигурно ће бити коректни домаћини, јер он им је ваљда председник, а реко': - Што се игре тиче, играће, па ће највјероватније изгубити, али неће их нико препадати, угрожавати или било шта. Па можда јави неком у Никшић, нека им стави до знања да ми знамо да су они везани за њега (Батића), да је он наш пријатељ, да ми желимо да будемо добри домаћини према њима. А што се игре тиче, то се подразумева шта треба урадити. Ето, само то."

ДАКА: "Нема шта да бринеш, ти то знаш."

МИЛО: "Ајде, па ћу се ја касније јавити да видим
шта је било с мајком."

ДАКА: "Честитам ти, бог ти помогао. Заиста си
хајдучки потез повукао."

МИЛО: „Хвала ти.”

ДАКА: "Први пут у историји неко да тако нешто
смисли."

МИЛО: "Па, морамо да покушамо да решавамо оно што је најтеже."

ДАКА: "Помоћи ћемо, наравно."

МИЛО: "Ето, хвала ти. Ћао."

ДАКА: "Са срећом, живео."

Како Вучић шашољи Дачића као куче погледајте ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА