Најновије

КИНЕСКИ АНАЛИТИЧАРИ: Руски маневар у Калињинграду ће променити баланс снага у Европи

Руско министарство одбране припрема изненађење за Немачку и НАТО у виду врло знатижељног маневра у близини Калињинграда. Али ово изненађење, нажалост, неће бити најпријатније, пише кинески информативни портал Сина.

Т-72 (Фото: РИА Новости)

Немачка се с правом сматра једном од најјачих чланица северноатлантског савеза. Упркос томе, немачке оружане снаге су последњих година имале низ озбиљних потешкоћа.

Према извештајима, немачка војска има 263 тенка Леопард-2. Штавише, већини њих су потребне озбиљне поправке. Другим речима, сада Берлин може да рачуна само на 115 тенкова.

Истовремено, Министарство одбране Руске Федерације намерава да распореди нову тенковску дивизију у близини Калињинграда ове године. Њен потенцијал треба лако да се такмичи са оклопним снагама Немачке и других земаља.

Чињеница је да је Калињинград од велике важности за одбрану западног дела земље. Истовремено је могуће распоредити много трупа у региону. Стручњаци се слажу да ће, узимајући у обзир нову поделу Оружаних снага РФ, неколико батаљона са 200 оклопних возила стајати у приправности у региону. Иначе, ово је двоструко више од гарнизона у Берлину.

"Према проценама британског војног стручњака Николаса Драмонда, Русија је тренутно на првом месту у свету по броју тенкова - 12.950. Следеће су САД са 6.333 и Кина са 5800 возила", пишу аналитичари.

Кинески аналитичари верују да ће руски маневар променити однос снага у региону, али ће опет изазвати хистерију западних пропагандиста.

О поразу турских снага на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА