Најновије

"ПА ШТА, ВОДИМО 5:0" Шта је све Вучић говорио Србима на Косову

Након критичне ситуације од пре две недеље на прелазу Јариње, ситуација на Косову и Метохији поново је узаврела. Више особа је повређено, а један Србин је рањен у леђа и налази се у тешком стању. Више пута је председник Србије Александар Вучић говорио о Косову и Метохији и Србима у јужној српској покрајини, па би било добро подсетити се шта је све председник говорио и обећавао протеклих недеља.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

- Уколико се настави угрожавање имовине и живота грађана српске националности, позваћемо КФОР и НАТО да поступе у складу са својим овлашћењима и заштите животе Срба на КиМ - рекао је Вучић 20. септембра.

- Неће бити погрома као што је било 2004. године, као што неће бити ни Олује, ни Бљеска. Велики поздрав српским јунацима који су целу ноћ и цео дан издржавали албански терор. Ти људи су понос Србије и хвала им што чувају своја огњишта - истакао је он након седнице Савета за националну безбедност 21. септембра.

- Србија је само подигла борбену готовост, а не војску и полицију. Србија није ушла на територију Косова и Метохије због Кумановског споразума - рекао је Вучић 26. септембра гостујући у "Хит Твиту".

- Морамо да се супротставимо њиховом насиљу. Они мисле да ће овиме (мерама) да нанесу велику штету Србији. Али тиме само показују нервозу због онога што се десило на Јарињу и Брњаку и што су морали да се повуку са прелаза - рекао је Вучић након седнице Председништва СНС 9. октобра.

- Моја порука Србима на Косову и Метохији је да изађу у што већем броју на изборе, да се боре за своја права и за своју земљу - рекао је Вучић такође после седнице Председништва СНС.

- Сви ми Срби духовну колевку имамо на Косову и Метохији, али имати могућност да кажете да сте заиста са Косова и Метохије јесте вредније од највреднијег одликовања и ленте. Хвала вам браћо и сестре, а од данас могу да кажем и драге комшије, на томе што сте ме учинили грађанином поносног и тврдог Звечана, трудећи се сваким новим даном да будем достојан части коју сте ми указали. Шта год говорили зли језици, а они не завређују ни да им имена поменемо на овај велики дан, Косово и Метохија ће ми, као и до сада, бити прва мисао када ујутро отворим очи, и последња мисао када навече склопим очи - рекао је Вучић 12. јула, када је проглашен за почасног грађанина Звечана и додао:

- Јер ако Звечан није Србија, шта је онда Србија. Желим вам да и надаље будете храбри и поносни, и свесни да читав српски народ бди над вама. Борићу се свакога дана као и до сада и на свакоме месту за вас, за миран сан сваког нашег детета на Косову и Метохији, за то да низ образе нашег храброг Николе Перића никада више због злих људи не потече ниједна суза. Не ускраћујући никада другима право на живот и срећу, борићу се за то да исто право буде гарантовано моме народу и мојим Звечанцима. Срећан вам Дан општине који желим да славите на много година у миру, слози и напретку, увек свесни да ће држава Србија увек ту за вас. Живео Звечан, живела Србија.

На крају: Нико не сме да убија Србе - подвикнуо је Вучић.

И деси се 13. октобар 2021. 

И...

Водимо 5:0…

Курти хоће рат на Косову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА