Најновије

КОРОНА ТИРАНИЈА! Кон: Увођење пропусница које важе 24 сата је минимум!

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је увођење ковид пропусница које би важиле 24 сата "апсолутни минимум" за успоравање тренутне стопе заражавања у Србији.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Кон је казао да примена пропусница само после 22 часа, како је сада дефинисано, није довољна да се постигне озбиљније побољшање тренутне епидемиолошке ситуације.

Гостујући на телевизији Пинк, епидемиолог је рекао да је протекле недеље забележено „благо" повећање процента нових случајева инфекције и додао да се „не наслућује неки пад обољевања" с обзиром на предстојећи хладнији период и сезону слава.

- Наредне две недеље ће бројеви бити овако високи, а имамо неповољан период пред нама. Једини излаз из ове ситуације је убрзана вакцинација, а апсолутни минимум да се заражавање успори је увођење ковид пропусница на 24 сата, али и то је само предах - казао је Кон.

Упозорио је да је здравствени систем „у колапсу" јер како је рекао „огроман број пацијената због страха од ковида не иде на контроле".

- Одлажу се операције, хитне интервенције, а све то скупа испоручиће последице у животима - казао је члан Кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса.

Говорећи о вакцинацију, Кон је навео да је до застоја у процесу имунизације дошло „јер нам је неко убацио идеју да вирус не постоји".

- Приближавамо се бројци од седам милиона датих доза вакцине а немамо ниједан смртни исход од цепива. Имали смо десетине озбиљних нежељених реакција, та евиденција се води у Агенцији за лекове, али су ти бројеви минорни. Само погледајте колико је људи у болницама због ковида а колико због вакцине - рекао је Кон.

Додао је да у Србији још није регистровано присуство делта плус соја вируса.

Вучић уводи нови закон налик вербалном деликту код Тита?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА