Најновије

КУРТИ СКОВАО ПАКЛЕНИ ПЛАН: Жели да Саудијска Арабија лобира остале муслиманске земље да признају Косово

Такозвани косовски премијер Аљбин Курти је у разговору са министром за верска питања Саудијске Арабије Абдулатифом Ал Шеиком рекао да би поздравио лобирање Саудијске Арабије, као утицајне државе, за признање Косова од неких већински муслиманских земаља и захвалио је на помоћи те земље Косову.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Косовски "премијер" је изразио спремност за наставак добрих односа Косова и Саудијске Арабије и нагласио потребу за улагањима, а као области у којима би Саудијска Арабија могла да инвестира, навео је банкарство и финансије, здравство, туризам и трговину. 

Како је саопштено, Курти је саговорику пренео да су институционална стабилност, добро управљање пандемијом ковид-19 и економски раст повећали поверење у институције и оптимизам за будућност. 

Министар Абдулатиф Ал Шеик је рекао да Косово и његови грађани уживају велику подршку и симпатије саудијске државе и народа. 

- Подршка и сарадња неће изостати ни у будућности - рекао је министар Ал Шеик.

Захвалио је Куртију на гостопримству и изразио задовољство због политичке стабилности, достигнућа и мира и просперитета које је приметио на Косову. Говорећи о верском екстремизму, министар за верска питања Саудијске Арабије рекао је да је злоупотреба вере за политичке и класне ратове од терористичких група нанела много патње његовој земљи и многим земљама у свету. 

Истакао је неопходност искорењивања верског екстремизма и промовисања умереног ислама који је у суштини хармонија и разумевање међу људима.

Како се наводи у саооштењу после састанка, коме је присуствовао и поглавар Исламске заједнице Косова, муфтија Наим Тернава, саудијски министар је изразио задовољство што на Косову владају мир и верска толеранција.

Истина о спољном дугу Србије - много је горе него што вам напредњаци говоре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА