Најновије

ПРОФЕСОР МИЛОШ КОВИЋ НИЈЕ САМ! Сутра у 11 часова окупљање на платоу испред Филозофског факултета - Стоп прогону!

Сутра ће на платоу испред Филозофског факултета у 11 часова бити одржан окупљање против прогона професора Милоша Ковића.

Милош Ковић. (Фото: Јутјуб)

Протест под називом "Стоп прогону професора Милоша Ковића" окупиће студенте и друге грађане који поштују академски рад професора Ковића.

Јавност од Филозофског факултета тражи да професор Ковић има право на независну и стручну комисију у којој неће бити професори који су у сукобу интереса и који морају бити изузети. 

Подсећамо, иако историчар проф. др Милош Ковић испуњава све услове за избор у звање редовног професора на Филозофском факултету Универзитета у Београду постоји озбиљна забринутост јавности да до тога неће доћи.

Како Милош Ковић тврди, група професора предвођена Николом Самарџићем чини све да он не буде изабран у звање редовног професора, иако за то испуњава све услове.

Тако историчари који студенте уче да су Косово и Метохија део Србије, да је Хашки трибунал политичка институција, да у Сребреници није почињен геноцид, да се цела српска историја данас кривотвори кроз Сребреницу и Сарајево, немају места за катедром на Одељењу за историју.

Вашингтон жели да повуче непримерен потез, али Москва има спреман одговор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА