Најновије

"Покушавају Русију да увуку у рат"

Украјинске власти предузимају покушаје да се у Донбасу направи ситуација која би натерала Русију да уђе у рат, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Украјинске власти предузимају покушаје да се у Донбасу направи ситуација која би натерала Русију да уђе у рат, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Министар је назвао “загонетном историју” саопштења о употреби дронова које је Украјина купила од Турске.

– Командант Оружаних снага Украјине саопштио је да је то оружје употребљено, а министар одбране говори да се ништа од тога није десило. Мислим да они тамо мисле да им је од вец́е користи да покажу да су “фаце”, па су вец́ почели да бомбардују, грубо и директно кршец́и Минске споразуме, него рец́и да ипак реализују Минске споразуме и предложе сазивање у нормандијском формату – навео је министар.

Одговарајуц́и на питање о перспективама сазива министарског састанка у “нормандијском формату”, Лавров је нагласио да “нам није потребан састанак ради састанка”.

– Покушавају да нас “позову”, позивајуц́и се на то да је председник Русије Владимир Путин обец́ао да ц́е организовати “нормандијски формат”, макар на нивоу министара. Ми не бежимо од састанка – изјавио је министар.

При том, према речима Лаврова, руски лидер, обец́авајуц́и да ц́е наложити да се ради на тим процесима, рекао да прво треба реализовати оно што су се договорили у децембру 2019. године у Паризу.

– Све о чему смо се договорили, требала је да испуни кијевска власт. Она није мрднула прстом око “формуле Штајнамјера”, око одређивања посебног статуса Донбаса, да се статус усагласи са законом Украјине – рекао је Лавров.

Какву “шаховску партију” Милорад Додик игра против БиХ и међународне заједнице сазнајте ОВДЕ.

Извор: Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА