Најновије

ЛАВРОВ: Терористички напад на „A321“ је напад на Русију

Убиство руских грађана приликом авионске несреће „ербаса A321“ еквивалентно је нападу на земљу, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на прес-конференцији на крају састанка са либанским колегом Џебраном Басилем. Лавров је нагласио да ће Москва предузети све мере како би се заштитила.
Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

„Што се тиче наших акција (тражења и кажњавања криваца за терористички напад) — како је нагласио председник (Путин), оне ће се изводити на основу тачке 51 Повеље УН. Ова тачка подразумева право сваке државе на индивидуалну и колективну самоодбрану у случају напада на њу. Терористички напад на Синајском полуострву је био управо напад на руске грађане, што је еквивалентно нападу на државу“, нагласио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. Лавров је додао да ће „право на самоодбрану бити реализовано свим доступним средствима — политичким и војним, на линији специјалних и обавештајних служби“.
Прочитајте још:ОВЕ САНКЦИЈЕ ЋЕ ЗАИСТА ЗАПАЛИТИ СВЕТ: Траже од Путина почетак рата против спонзора тероризма!ОПСАДА У ПАРИЗУ: Наоружане полицијске снаге ухапсиле последњег осумњиченог (ФОТО, ВИДЕО)Сиријска војска напредује на свим фронтовима – ослобођено 500 квадратних километара!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА