Најновије

"Пуцањ упозорења из Вашингтона је и те како имао утицаја на Вучићеву одлуку да устукне"

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су Звонко Веселиновић и Милан Радоичић „тек прва два имена“ на списку од 28 људи против којих би Влада САД могла да уведе санкције и истакао да је то „озбиљан хитац упозорења“ председнику Србије Александру Вучићу.

Звонко Веселиновић (Фото: Јутјуб)

„То је прилично уздрмало Вучића, јер су Веселиновић и Радоичић доспели под америчке санкције са образложењем да су се бавили организованим криминалом у спрези са државом. Не бих Вучићу био у ципелама, јер следе људи који су му све ближи, у сваком погледу“, рекао је Јеремић у Лазаревцу, где је одржана Изборна скупштина Општинског одбора Народне странке.

Он је казао да се данас вратио из Америке, где је имао „прилично озбиљне разговоре“, и додао да ако је он видео списак од 28 људи за санкције, сигурно га је видео и Вучић.

Јеремић је навео да санкције подразумевају да људи који су под њиховим ударом не могу да обављају банкарске трансакције и располажу новцем, осим преко банака у Ирану или Русији.

„Тај пуцањ упозорења је и те како имао утицаја на Вучићеву одлуку да устукне у вези са законима о референдуму и експропријацији,“ оценио је Јеремић.

Према његовим речима, најважније демонстрације у Србији ће се догодити 3. априла увече, када ће опозиција на улицама бранити изборну победу, коју ће режим покушати да украде.

„Добро ћемо се спремити и бићемо добро организовани. Улица може да донесе промену само када се брани изборна победа“, поручио је Јеремић.

Навео је да су протести широм Србије свакако допринели повлачењу власти у вези са два закона, али да су они били само загревање за одлучујуће демонстрације 3. априла.

„До промене власти може доћи само на изборима, а изборне победе нема без добре организације. Ако немамо такву организацију, можемо само исказивати фрустрације, отпор и горчину. Некада ћемо бити успешни, некада не, али не можемо остварити системску промену без добре организације“, рекао је Јеремић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА