Најновије

Прво виђење НЛО-а на Месецу догодило се 1668. године и забележено је у НАСА архиви

Током средњег века, визије чудних догађаја су се готово увек приписивале Богу, или натприродном. Оно што људи нису могли да објасне одмах је оличено у статуи божанског. Како је друштво напредовало и како су нове технологије настајале, све је почело да се мења, а друштво је полако почело да развија критичко мишљење.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Прелазећи у рани модерни период 17. века, људи су све више почели да траже одговоре проучавајући науку и звезде. Појавила су се нова питања на која божанство и религија више нису могли да одговоре.

Са проналаском рефракционог телескопа 1608. године, људи су постали опседнути звездама, тражећи одговоре у небу. Посматрајући ноћно небо били су у потрази за траговима који би помогли да се одговори на питања која су вековима била без одговора.

Када су људи почели да користе телескоп, почели су да виде ствари које нису могли да објасне – објекте на површини Месеца.

Једно од најзанимљивијих виђења НЛО-а на површини Месеца догодило се 1668. године када је колонијални проповедник Котон Мадер видео чудан облик на површини Месеца.

Према извештајима, верује се да је Котон Мадер рекао да је гледао кроз телескоп у Месец и да је видео летећу светлост изнад површине Месеца. Још занимљивије је то да није било НАСА-е, ово виђење НЛО-а би на крају било заборављено.

Ако одете у НАСА-ин хронолошки каталог пријављених лунарних догађаја, открићете да је у новембру 1668. проповедник Нове Енглеске, велечасни Котон Мадер, рекао да је посматрао Месец кроз свој телескоп и видео светлост која се креће по лунарној површини.

И како никако не можемо знати шта је Мадер заправо видео 1668. године, морамо признати да постоји огроман број природних атмосферских феномена који се могу појавити као сјајно светло на ноћном небу, а он је можда видео баш један такав догађај.

Такође је добро позната чињеница да постоји велики број Земљиних феномена који се могу ‘материјализовати’ на начин да изгледају као ужарене светлосне кугле, а гледане из даљине и кроз телескоп, могу изгледати као звезда.

Данас, на пример, има много људи који су видели објекте док су посматрали Месец из свог дворишта, а које не могу да објасне. Од мистериозних објеката у облику тањира до светла и сенки које се крећу на Месецу, виђења НЛО-а на природном сателиту Земље постала су уобичајена ствар.

Међутим, оно што је значајно јесте чињеница да је истакнута религиозна фигура као што је Котон Мадер говорио о виђењу НЛО-а не као о визији од Бога, већ као о астрономском догађају, као непознатом догађају.

Након Мадеровог виђења 1668, више људи је почело да извештава о чудним стварима на Месецу.

Године 1783, астроном Џон Хершел (човек који је открио планету Уран) пријавио је да је видео јарка светла током помрачења – са приближном магнитудом сјаја од +4.

Четири године касније, 1787. године Џон Хершел је изјавио да је видео објекте који светле попут „запаљеног угља“ на површини Месеца.

Године 1784, краљевски астроном, велечасни Невил Маскелин – пријавио је Краљевском друштву да је видео „светла у тамном делу Месеца“.

У новембру 1821, Џон Хершел је поново пријавио да је видео чудна светла „три пута узастопно“.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА