Најновије

Кадиров: Одавно бих решио проблем Украјине - прикључио бих је Русији

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров сигуран је да председник Русије Владимир Путин неће дозволити западним државама да отворе своје војне базе у Украјини.

"Кијев ће за Запад бити место где ће моћи да распореди своје војне базе и диктира своје услове нашој држави. Сигуран сам да наш председник то неће дозволити. Ми смо пешадија која је спремна да без проблема изврши постављене задатке", рекао је Кадиров на годишњој конференцији за штампу.

Он је нагласио да Кијев води антируску политику.

"Украјинско проблематично питање чак није ниво председника, већ мој. Да мени нареде, ја бих то одавно решио. Или би Украјини придружио Чеченији или бих је одавно заузео. Решио бих проблем. Ипак, постоје државни нормативно-правни споразуми који не предвиђају таква решења. Међутим, ја сам сигуран да, ако господин Зеленски и његов тим наставе овако да се понашају Украјина ће се прикључити нашој држави", додао је Кадиров, нагласивши да изражава своје лично мишљење.

Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине. Москва је више пута изражавала забринутост због повећавања снага НАТО-а у Европи. Кремљ је истицао да Русија ни за кога не представља претњу, али да неће занемаривати дејства која су потенцијално опасна по њене интересе. У Русији су ове оптужбе у више наврата демантоване, истичући да се углавном користе као изговор за довођење више снага и технике НАТО-а на границе земље.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА