Најновије

ТУРСКА ИЗВРШИЛА ВАЗДУШНИ НАПАД У ИРАКУ: ''Орлова канџа'' лови Курде (ВИДЕО)

Турска је 10. фебруара покренула још једну операцију на северу Ирака, названу „Орлова канџа-2“. Турске оружане снаге покушавају да смање присуство јединица Курдистанске радничке партије (ПКК) у региону. Многи подржавају Курде, али заправо нико не жури да им помогне.

Турски авион (Фото: Министарство одбране Турске)

Турске јединице су 13. фебруара наставиле покушаје да се утврде у околини Гаре на северу Ирака. Према локалним изворима, турске оружане снаге контролишу три доминантне висине планинског ланца Гаре и користе авионе да осујете курдске покушаје напада на њихове положаје.

Турски ваздухопловни напади трају у подручју операције. На интернету се појавио видео снимак ваздушног напада на планину Перс у близини села Барзан у ирачком Курдистану.

Према изјави војног крила Курдистанске радничке партије, турски ловци извели су најмање 18 ваздушних напада током протеклог дана. Нападнута су насеља Сијане, Ергене и околина гребена Гаре. Курди су такође пријавили неуспели покушај јединица турских оружаних снага да заузму Сијане уз подршку 7 хеликоптера, који су били принуђени да напусте то подручје након узвратне ватре.

Какву грешку су Американци признали у Сирији и Ираку, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА