Најновије

ВЛАДИКА ГРИГОРИЈЕ: Политичар никада нећу бити, али ...

Епископ диселдорфски и целе Немацке владика Григорије изјавио је за Дојче веле, који констатује да га по анкетама проглашавају новим патријархом или чак и председником, да "засигурно никада неће бити политичар, али да ће увек говорити оно што мисли".

Владика Григорије (Фото: Јутјуб)

Јер, каже, да као црквени лидер и као човек има обавезу, али и потребу, да говори истину.

Григорије је уочи Сабора СПЦ на коме треба да буде изабран нови патријарх рекао да нови патријарх треба да буде неко ко ће знати да се успротиви ако буде потребно, ради заштите општег добра.

На констатацију DW да га нападају на исти начин као Оливера Ивановића, Владика Григореије каже: "Нападају нас на исти начин зато што погрешно верују да ћу и ја бити политичар, политичар другачијег кова, и да ћу радити то што је радио Оливер или покојни премијер Зоран Ђинђић, или што је радио неко трећи, четврти, као рецимо покојни Иван Стамболић.

На питање ко би могао да уједини српску опозицију на наредним изборима 2022. и победи садашњег председника Србије Александра Вучића, Григорије сматра да то може да буде сваки добар и поштен човек.

Он наглашава да је неопходан систем у којем ниједан председник, премијер или министар "не сме да ради оно што му закони не допуштају".

О Вучићевим лобистима у Москви прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА