Најновије

ЛАЗАНСКИ ОБЈАВИО НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ! Хрватски медији најавили да америчко војно чудо стиже у Загреб, али ово је права истина!

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански рекао је јуче да у Хрватској не постоји та врста техничке екипе која би опслуживала и летела на Ф-35.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Хрватска преко тендера набавља војне авионе, а медији пишу да ће то можда бити Ф-35. Лазански каже да је Ф-35 Америка продала до сада само Израелу, и да би само још неколико земаља у НАТО би купиле те авионе.

"У Хрватској не постоји та врста техничке екипе која би опслуживала и летела на Ф-35. Ф- 35 је ловац пете генерације и Американци пазе коме ће да га дају", рекао је он.

Према његовим речима, за Ф-35 морате да имате такву софтицириирану инфраструкутру да се то граничи са неким врстом свемирске технологије.

"Хрватска ће бити задовољна ако добије Ф-16, или била је опција да купе француске половне авионе Рафал", рекао је он.

Лазански наводи да су то све велика новчана издвајања.

Французи су понудили 12 Рафала у вредности од 950 милиона евра. То није мала ствар, цео годишњи војни буџет, Ф-16 ако купе, исто 12 комад, то ће да их кошта преко милијарду долара-

"У овом часу када имате проблема са пандемијом, проблем око туризма, срушене делове због земљотреса, да неко политички иде да купи авионе преко милијарду долара то би био проблем за политичаре у Хрвасткој", каже Лазански.

Што се тиче војних односа снага, каже да је јасно да је Србија међу бившим земљама Југославије, "од Триглава до Вардара, војнички најснажнија".

"Ми се опремамо, не за рат, већ да би спречили било какву војну авантуру", рекао је он.

У случају рата, Русија и Белорусија ће распорити НАТО на пола. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА