Најновије

РУСИЈА СТАЛА НА СТРАНУ СРБИЈЕ! "Не форсирати постизање споразума Београда и Приштине"

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је данас да Русија апелује да се не форсира постизање споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине.

Приштина. (Фото: Јутјуб)

„Сматрамо да су покушаји да се такозвана коначна нормализација односа Београда и Приштине форсира, убрзава некаквим вештачким роковима - деструктивни. Најважније је да се пронађе стабилна, одржива опција која ће, између осталог, бити прихваћена и у јавности“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, процес решавања косовског проблема без реализације већ постигнутих споразума осуђен је на застој.

„Подржавамо дијалог Београда и Приштине с циљем решавања косовског проблема под покровитељством Европске уније, која мора савесно и непристрасно извршавати своје посредничке функције, које су јој поверене одлуком Генералне скупштине УН“, истакла је Захарова.

Како је додала, Русија је забринута и због радикализације реторике косовских Албанаца након ванредних парламентарних избора.

„Изазива забринутост реторика косовских Албанаца након победе на ванредним парламентарним, такозваним ''изборима''“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, Москва се нада да ће специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак успети да постигне напредак у решавању питања између Београда и Приштине.

Ово су нове мере које ће важити за викенд Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА