Најновије

СТИГЛЕ ОЗЛОГЛАШЕНЕ МАГНЕТНЕ БОМБЕ: Земља у великој опасности, откривено ко стоји иза свега!

Безбедносне снаге које се боре против вишедеценијске побуне у делу Кашмира под контролом Индије узнемирене су недавним доласком малих, магнетних бомби које су опустошиле Авганистан.

Индијска војска. (Фото: Јутјуб)

"Лепљиве бомбе", које се могу причврстити на возила и детонирати из даљине, заплењене су током рација изведених током претходних месеци у Џаму и Кашмиру, изјавила су за Ројтерс тројица високих безбедносних службеника.

То ће сигурно утицати на тренутни безбедносни сценарио пошто су обим и учесталост кретања возила полиције и снага безбедности велики у долини Кашмира, навели су они.

Долазак лепљивих бомби у део Кашмира који је под контролом Индије, укључујући 15 заплењених у фебруарској рацији, изазива забринутост да би се узнемирујућа тактика која се приписује талибанским побуњеницима у оближњем Авганистану могла проширити на сукоб змеђу Индије и Пакистана.

Да подсетимо, Индија и Пакистан су недавно потврдиле прекид ватре у спорној области Кашмира. Међутим, појединим групама тај договор не одговара, већ настоје да се сукоби наставе и ескалирају у нови верски и међудржавни сукоб двеју нуклеарних сила.

Углавном су напади усмерени ка индијском делу Кашмира и обично га започињу исламски екстремисти повезани са авганистанским талибанима и ћелијама ИСИС-а. Потом индијска војска узврати ватром, често и прекомерно, гађајући села у којима живе цивили, а онда се огласи и пакистанска војска која гађа индијска села и индијске војне положаје близу спорне границе у Кашмиру.

Спутњик Ве мења геополитичку слику света! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА