Најновије

МИЛЕНИН АДВОКАТ: Мика може бити осуђен и без материјалних доказа

Денис Бећирић, један од адвоката који заступа оштећене у случају Мике Алексића, изјавио је да осуђујућа пресуда може бити донета и без материјалних доказа.

Милена и Мика (фото: Јутјуб)

"У оваквим случајевима тешко је саветовати девојке да отворено говоре о најинтимнијим стварима, јер нас оне виде први пут у животу", рекао је адвокат Бећирић. Међутим, он тврди да њима као пуномоћницима није толико тешко јер знају да оштећене говоре истину.

"Ми се трудимо да оне не изоставе, али и да не додају ништа приликом давања изјаве. Истина је оно за шта се оне боре у овом поступку", казао је Бећирић.

Такође, истиче да је задовољан радом тужилаштва и полиције и да све иде уобичајеним током, онако како то закон и предвиђа.

Оно што се даље очекује јесте вештачење оштећених. Комисија од два члана - један психијатар и један психолог - треба да обави разговор са девојкама и да донесе свој суд о њиховом психичком стању и траумама.

"Након свега тога, оштећене ће своје изјаве давати у судници, пред окривљеним, а друга варијанта, уколико судија тако процени, може подразумевати и лице у лице оштећених и окривљеног", истиче Бећировић.

Међутим, он наглашава да се ова процесна радња ретко спроводи.

"Не спремамо девојке за суочење, јер искрено мислим да до њега неће ни доћи. И без материјалних доказа, пресуда може бити осуђујућа", казао је адвокат.

Он је навео да суд цени искреност, понашање оштећених, али и мотиве.

Што се тиче медија, Бећировић каже да они могу да изврше притисак, али да то не би смело да утиче на коначну пресуду.

На многобројна питања о томе зашто се све то пријавило тек сад, адвокат каже да нико нема право да постави то питање и да је главни мотив свих девојака да заштите потенцијалне нове жртве.

Адвокат Денис Бећирић истакао је да је прерано разговарати о епилогу овог случаја, али да би доношење осуђујуће пресуде за њих представљало победу.

"Немам апсолутно никакву дилему око тога шта је истина", закључио је адвокат Бећирић.

Епилог случаја из 2019. године: Тешко је разумети зашто неко мисли да је ова казна превелика или премала

Душан Петронијевић који је 13. октобра 2019. године ножем усмртио своју, тада 19 година стару девојку, осуђен је на 40 година затвора.

Отац покојне Виолете Јошић коју је 14 година старији Душан чак 39 пута убоо ножем у пределу врата и груди, истакао је да 40 година није довољно.

Адвокат Бећирић навео је да толика казна и није толико честа.

"У време када се ово кривично дело извршило, казна од 40 година била је максимална. Тешко је разумети зашто неко мисли да је ова казна превелика или премала. Зависи из ког угла се гледа", рекао је он.

Судећи по изменама закона које су донете, неће бити умањења ове казне.

Алексићев бранилац међутим тврди да његов клијент није могао бити силоватељ услед физичког недостатка. О чему се ради, читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо, Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА