Најновије

ОРБАН: Србија је предсобље за пробу кинеских вакцина (ВИДЕО)

Ружно ће звучати, али они (Србија) нам дођу као неко предсобље које ће за нас испробати вакцине према којима смо ми још увек уздржани - рекао је мађарски премијер Виктор Орбан на питање зашто је Србија добила највећу количину кинеских вакцина. Тиме је коначно рекао шта он, али и остали Европљани мисле о његовом "пријатељу" Вучићу и Србији и вакцинацији кинеским цепивима, где очито служимо као "покусни кунићи".

Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

Мађарски премијер је на питање зашто је Србија добила већу количину кинеских вакцина од било које друге европске земље навео да су Срби заправо они који ће испробати вакцину за остале заинтересоване.

Орбан, за којег Вучић тврди да је велики пријатељ Србије, недавно је изјавио да би Будимпешта могла да потпише уговор о куповини кинеске вакцине против коронавируса и да је његова земља пратила како ће проћи вакцинација у Србији.

Он је рекао и да би Мађарска могла да вакцинише око 1,7 милиона људи до марта, ако набави кинеску вакцину, напомињући да ће и сам изабрати кинеску вакцину, јер њој највише верује.

Иначе, једина вакцина која није одобрена на европском тржишту јесте управо кинеска. Србија је прва, и за сада једина, европска држава у којој је кинеска Синофармова вакцина одобрена за употребу.

Да ли је хапшење велике криминалне групе у Србији фарса, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА