Најновије

МИГ-31 ЧУВАР СЕВЕРНОГ ПОЛА: Русија пресрела уљеза над зоном вечног снега и леда (ВИДЕО)

Посаде ловаца МиГ-31 БМ поморске авијације Тихоокеанске флоте одржале су војну вежбу у зони поларног круга, где су симулирали пресретање непознатих летелица који су упали у руски ваздушни простор.

МиГ 31 (Фото: РИА)

Симулација вежбе пресретања непознатих летелица које су ушле у руски ваздушни простор изведена је у екстремним условима. 

Главни задатак пресретања имали су ловци МиГ-31БМ.

Руски ловац пресретач МиГ-31БМ један од најважнијих стубова противваздушне одбране Руске Федерације од краја 2020. постали су чувари Северног поморског пута. Од средине прошле године ове летелице лоциране су на аеродрому Мончегорск, са предвиђеном опцијом брзог размештаја на низ обновљених аеродрома уздуж овог поморског пута.

МиГ-31 се сматра и даље једним од најмоћнијих ловаца пресретача које је Руско ратно ваздухопловство користи за патролирање на великим висинама, а захваљујући модернизацији способни су да открију циљеве које лете суперсоничном брзином, па и крстареће ракете, али и летелице на великим удаљеностима.

Извори из Министарства одбране Руске Федерације за руски медији Известија навели су да ће ови ловци бити уврштени у нову арктичку ексадрилу и да ће бити ангажовани из осталих ескадрила у овој ротацијски.

Руски званични тврде да је овај авион сасвим примерен за борбено деловање у зонама где владају екстремно ниске температуре и да је авион способна за обављање свих задатака унутар и ван поларног круга. Пре свега те способности се тичу долета, ефикасног радара и нових прецизних ракета великог домета. Уопштено такве летелице биће способне да потпуно блокирају ваздушни простор над Артиком.

Вулетић приведен, терете га за отмицу, изнуду и прање новца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА