Најновије

ЈОШ ЈЕДАН СМРТНИ СЛУЧАЈ ЗБОГ АСТРАЗЕНЕКЕ: Преминуо медицински радник после вакцинације

Један од тројице лекара хоспитализованих у Ослу након вакцинације вакцином АстраЗенека преминуо је, стручњаци проучавају могућу повезаност смрти са вакцином, рекао је Стејнар Мадсен, медицински директор Норвешке агенције за лекове.

АстраЗенека (Илустрација: РИА Новости)

"У суботу су медицинска агенција и Национални институт за здравље известили да су три пацијента која су примила вакцину хоспитализована због крвних угрушака. Универзитетска клиника је рекла да је један од хоспитализованих умро", каже Мадсен на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, стручњаци сада проучавају све извештаје о стварању крвних угрушака код свих који су вакцинисани, без обзира на произвођача вакцине. "Тражимо да медицинско особље одмах пријави такве случајеве. Универзитетска клиника истражује постоје ли заједничке карактеристике између три хоспитализована пацијента код којих су настали крвни угрушци. Они такође упоређују ове случајеве са другима који су идентификовани у иностранству", објаснио је портпарол агенције.

Појаснио је да се стручњаци слажу да је 14 дана након вакцинације ризик од нежељених ефеката изузетно низак. Пацијенти су примили само једну дозу вакцине, били су здрави и имали су сличне симптоме. Мадсен је објаснио да су истраге нежељених ефеката у току и на националном и на европском нивоу.

У петак је објављено да је преминуо један од млађих чланова медицинског особља који је примио вакцину АстраЗенека. У суботу се сазнало за троје лекара хоспитализованих након исте вакцинације крвним угрушцима. Истовремено, према Мадсеновим речима, агенција је ових дана примила око хиљаду позива о различитим нежељеним ефектима од пацијената и медицинског особља. „Углавном се односе на благе нежељене ефекте, али неколико жалби треба решити јасније“, - објаснио је представник агенције.

Норвешка је суспендовала вакцинацију АстраЗенекином вакцином.

У петак је објављено да је преминуо један од млађег медицинског особља који је примио вакцину АстраЗенеца. У суботу се сазнало за троје лекара хоспитализованих након исте вакцинације крвним угрушцима. Истовремено, према Мадсеновим речима, агенција је ових дана примила око хиљаду позива о различитим нежељеним ефектима од пацијената и медицинског особља. „Углавном се односе на благе нежељене ефекте, али неколико жалби треба решити ближе“, - објаснио је представник агенције.

Норвешка је суспендовала вакцинацију АстраЗенецом. Познато је да је више од 120 хиљада Норвежана већ вакцинисано овом вакцином. Више од 120 хиљада Норвежана је већ вакцинисано овом вакцином.

Да ли је Србије од раније знала да са кинеском вакцином њени грађани неће моћи да иду у ЕУ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА