Најновије

КРИВОКАПИЋ О ПРОТЕРАНОМ СРПСКОМ АМБАСАДОРУ: Не можемо да поништимо одлуку, али...

Премијер Здравко Кривокапић изразио је спремност да Црна Гора прими нове акредитиве за амбасадора Србије Владимира Божовића, али је поновио да садашња црногорска влада не може поништити одлуку претходне о протеривању.

Здравко Кривокапић. (Фото: Влада Црне Горе)

Кривокапић сматра и да питање амбасадора Србије у Подгорици Владимира Божовића, кога је претходна црногорска влада прогласила за персону нон грата, не треба истицати, јер, према његовој оцени, свако потенцирање неког питања у будућности може представљати препреку за сарадњу.

Кривокапић је рекао да, Србија, ако жели Божовића као једину могућност за будућег амбасадора у Црној Гори, то може урадити поштујући дипломатске протоколе.

- Надам се да ће сви бити задовољни тиме што ћемо прихватити нове акредитиве за господина Божовића - навео је Кривокапић и поново изнео тврдњу да у овом тренутку влада не може да поништава одлуке које није ни донела.

На питање да ли сматра да се односи између власти Србије и Црне Горе могу градити на здравим основама, Кривокапић је одговорио да однос са Србијом није онакав какав би Подгорица желела да буде.

- Али, ми чинимо што је до нас да се ти односи помере у жељеном правцу. И нећемо учинити ништа што би те односе довело у питање. То није ни налик ономе што је радила претходна власт у Црној Гори, која је своју политичку платформу темељила, између осталог, и на конфронтацији са Србијом - рекао је Кривокапић.

Он је додао да ће црногорска влада своју политику заснивати управо на сарадњи са Србијом, али и свим другим државама у региону.

Скопље ће тражити од Шпаније да призна лажну државу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА