Најновије

ПАНИКА У НАТО ПАКТУ: Руска подморница им нестала са радара, не знају где је

Подморница Црноморске флоте „Ростов на Дону“, која је нестала са радара НАТО бродова у Средоземном мору, у контакту је са командом и преноси информације.

Подморница варшавјанка (Фото: РИА Новости)

О овоме је извор из војске обавестио у петак агенцију РИА Новости. Пре тога, низ страних медија известио је да је група НАТО бродова, након изгубљеног контакта, започела потрагу за руском подморницом у Средоземном мору.

„НАТО противподморничке снаге већ недељу дана покушавају да пронађу подморницу Ростов на Дону у Средоземном мору ... Покушаји да се пронађе били су неуспешни.

Истовремено, руска команда не губи контакт са „Ростовом на Дону“, - рекао је саговорник агенције на Дан морнара-подморника.

Према извору, НАТО има велике способности на Медитерану, али је ниво тајности руске подморнице премашио очекивања.

„Користили су велике снаге за тражење руске подморнице, али без успеха. То значи да су у условима непријатељстава под оружјем, што их јако нервира “, рекао је извор.

Раније у петак, командант Црноморске флоте вицеадмирал Игор Осипов рекао је да је свих шест подморница флоте данас у приправности на мору.

Као што је дан раније написао лист News Israel, пре неколико дана руска подморница је нестала са екрана система командовања и управљања НАТО бродовима.

Нестанак подморнице изазвао је забринутост у америчкој морнарици, „посебно због способности руске подморнице да прикупља поверљиве информације“.

Након тога, америчка морнарица распоредила је савезничке снаге да помогну у проналажењу несталe подморнице.

Како су нападнути амерички војници у Ираку, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА