Најновије

ВАКЦИНАЦИЈА ПРЕД КОЛАПСОМ: Свега 7,5 посто грађана Србије примило обе вакцине!

У Србији је до сада вакцинисано више од 1.500.000 грађана, јављају агенције. Наравно, то је нетачна вест, јер је заправо извршено толико вакцинација, и притом су неки примили обе, а неки тек тек прву дозу вакцине.

У истој вести се наводи да је до данас другу дозу вакцине примило 531.000 људи. То значи да је на њих утрошено 1.062.000 вакцина. Преосталих приближно 440.000 вакцина су тек прва доза, што значи да је толико људи ушло у процес вакцинације, али га још није завршило. 

То значи да је око 970.000 људи примило једну или две вакцине. Будући да је свега њих 531.0000 примило и вакцину и ревакцину, то значи да је пуну вакцинацију примило тек 7,58 одсто грађана Србије, без података са Косова и Метохије. Када буде и преосталих 440.000 примило другу дозу, биће то и даље свега 13,58 одсто. Притом треба имати у виду да су  се међу њима вакцинисали многи који су прележали корону и тиме већ били стекли природни имунитет, те им је ова вакцинација бескорисна.

Kaко су мере за борбу против пандемије утицале на онлајн клађење сазнајте ОВДЕ.

Како наводи Танјуг, грађани Србије вакцинисани су руским „Спутњиком Ве”, кинеским „Синофармом”, америчко-немачким „Фајзер/Бионтеком” и британско-шведском „АстраЗенеком”.

А лекари се убише објашњавајући да болови, главобоље, температура, мучнина, повраћање, отоци и други здравствени проблеми након вакцинације, нису болест, већ – нуспојаве. Опширније читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА