Најновије

БОГ АУСТРАЛИЈА ОПЕНА: Ђоковић издоминирао!

АУСТРАЛИЈА - Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић освојио своју шесту титулу на Аустралијан опену, пошто је новом сјајном партијом у финалу са убедљивих 3:0 у сетовима савладао Ендија Марија.
Победник! (Фото: Јутјуб)

Победник! (Фото: Јутјуб)

Ђоковић је тако постао најуспешнији тенисер на Отвореном првенству Аустралије у опен ери, а на вечној листи првог гренд слема у сезони изједначио се са легендарним Ројом Емерсоном. Новак је сјајно почео меч у Мелбурну, па је после неизвесног првог гема направио серију која је обухватила два брејка и два сигурна сервис гема, за великих и брзих 5:0. Мари је потом освојио један гем, али већ у следећем први рекет света "завршава посао" - 6:1, за пола сата игре. Други сет је био далеко дужи (80 минута) и неупоредиво интересантнији, али је на крају имао исти коначни епилог - освојио га је Ђоковић. Ипак, у том периоду игре Шкот је пружио многу бољу игру, једном одузео сервис српском тенисеру али је ипак пао у финишу, тачније 11. гему, када му је Новак одузео сервис након 40:0, а потом оконачао други сет на свој сервис за 7:5. Трећи сет Ђоковић отвара брејком, који је чувао до шестог гема у којем је Мари одличном игром са основне линије успео да узврати и врати се у у игру. Након тога оба играча су добро сервирала, па је меч ушао у тај-брејк у којем се боље снашао Новак (7:3) за коначних 7:6 и победу у финалном мечу. Ноле је уз шесту титулу освојио и 3,85 милиона долара, док је Мари за пети пораз у финалима Аустралијан опена "награђен" са 1,9 милиона.
Прочитајте још:ВЕЖБА ПРЕЦИЗНОСТ ЗА МАРЕЈА: Овако је Ноле препао новинара (ВИДЕО)ЗАТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: О овом дирљивом гесту Ђоковића прича свет (ФОТО)
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА