Најновије

Вјоса Османи и Курти осмислили паклени план против Срба

Покрет за обнову Косова и Метохије у саопштењу упозорава да су од објаве организације Европа Ностра да се манастир Високи Дечани налази међу седам најугроженијих споменика културног наслеђа Европе, ова српска, хришћанска светиња и њен игуман Сава Јањић постали су предмет новог таласа хајке приштинских политичара и медија.

Вјоса Османи и Курти (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи да су обелодањени и претходни неуспели покушаји Аљбина Куртија и Вјосе Османи да спрече доношење такве одлуке, али и сукоб албанске јавности са стварношћу, разумом и историјским чињеницама о манастиру Високи Дечани и рату 1999. године.

“Стварну опасност представља захтев приштинског тзв. Савета за заштиту људска права и слобода да се против игумана Саве Јањића покрене истрага због "ратних злочина“. Председништво Покрета за одбрану Косова и Метохије одавно упозорава на хапшења Срба због тобожњих ратних злочина, на лакрдије од судских процеса и драконске затворске казне којима се они подвргавају на Косову и Метохији. Овом приликом, међутим, упозоравамо да је управо тзв. Савет за заштиту људских права и слобода у марту 2004. године дао знак за почетак Погрома над Србима Косова и Метохије и уништавања њихових светиња”, наводи се у саопштењу.

Покрет подсећа на чињеницу да је према извештају ОЕБС из априла 2004. о улози медија у овим догађајима, председник Савета Хаљит Берани био је један од првих покретача медијске харанге која је довела до мартовског погрома.

“Упозоравамо српске државне органе да их привремена НАТО окупација Косова и Метохије не може амнестирати од историјске и законске одговорности за безбедност наших светиња и сународника. Позивамо српску јавност и медије да пажљиво прате и реагују на искушења и страдања кроз која пролазе манастир Високи Дечани, наше светиње и наш народ на Косову и Метохији”, наводи се у саопштењу.

У Председништву Покрета за одбрану Косова и Метохије су Митра Рељић, Слободан Самарџић, Богољуб Шијаковић, Милош Ковић и Часлав Копривица.

Украјина ће изгубити државност крене ли опет ратом на Донбас. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Kosovo online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА