Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПОДВИЛИ РЕП! Не шаљу бродове у Црно море, правдају се Ердогану

САД су отказале премештање два ратна брода у Црно море, преноси Ројтерс на основу турских дипломатских извора.

Амерички брод (Фото: navy.mil)

Агенција наводи да су јој неименовани обавештени извори потврдили да је Америчка амбасада у Анкари обавестила турско министарство спољних послова о отказивању, али нису навели разлог, а Анадолија је касније известила да Анкара нема нова обавештења о потенцијалном накнадном распоређивању ратних бродова САД.

Ројтерс преноси да су амерички званичници саопштили да је Турска можда погрешно схватила првобитно обавештење и да распоређивање никада није потврђено, а да САД често обавештавају Анкару о потенцијалном приступу Црном мору, што не значи нужно да ће бродови заиста проћи, већ се осигурава да ако одлуче, већ имају потребно одобрење.

Агенција наводи да су Вашингтон и НАТО узнемирени нагомилавањем руских трупа у близини Украјине и на Криму и да је прошле недеље Турска саопштила да због тога САД шаљу два ратна брода у Црно море, а да је Русија такву одлуку назвала непријатељском провокацијом.

Ројтерс преноси да је након обавештења о америчким ратним бродовима, руска морнарица јуче започела маневре у Црном мору на којима је увежбавала гађање циљева на мору и у ваздуху.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је дан раније Москву да оконча нагомилавање својих трупа у близини Украјине, што су учинили и немачка канцеларка Ангела Меркел и председник САД ДЖо Бајден, а турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је на смиривање тензија у региону Донбаса у источној Украјини, наводи агенција.

Руси граде најновију војну базу, сиријска војска имаће важан задатак. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА