Најновије

РАЗБИЈЕНА ЗАВЕРА СВЕТСКИХ РАЗМЕРА: Сервер сервирао лажи да ће Грчка признати Косово!

Албански лоби отровним стрелицама покушава да заплаши Србију, али им то, на њихову жалост, не успева. Након бедног покушаја уиграног србомрзачког тандема Дејвида Филипса и Данијела Сервера да изазову трзавице у односу Србије и Грчке изјавама да ће Грчка ипак признати Косово, огласио се и грчки амбасадор Јоргос Дијакофотакис.

Данијел Сервер (Фото: Јутјуб)

- У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара. Грчки став о непризнавању Косова је добро познат и остаје непромењен - изјавио је Дијакофотакис.

Филипс и Сервер су изјавили да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале Косово променити своје ставове, осим Грчке.

- Грчка ће врло вероватно признати Косово. Зид који је створен тиме што пет земаља није признало Косово ускоро ће почети да се руши, када Грчка или нека друга земља одлучи да призна Косово - рекао је Филипс.

Данијел Сервер је истакао да је промена става Грчке предвидљива.

- Споразум о коначном статусу између Београда и Приштине мора да донесе признање од пет држава које не признају Косово - рекао је Сервер.

Аналитичар Драгомир Анђелковић истакао је да и сам Сервер зна да Грчка неће признати Косово.

- Сервер и други албански лобисти су били убеђени да ће Београд бити поколебан и да ће прихватити пре или касније да крене путем нормализације односа са Косовом, као да је Косово држава. Али Београд то није урадио. Да би нас деморалисали, да би нас навели да почнемо то да радимо, пласирају нам информације да ће чланице Европске уније које до сада нису признале Косово, сада почети да га признају - објаснио је Анђелковић.

Како истиче, то је специјални рат против Србије.

- Али је добро то што ми на то не наседамо, а добро је и што је Грчка то демантовала - казао је Анђелковић и додао да је Грчка позната као неко ко не коментарише често такве изјаве, али су сад направили преседан због пријатељских односа са Београдом.

- Желели су да покажу да су привржени политици одбране нашег територијалног интегритета - закључио је Анђелковић.

Оптужбе на рачун Вучића

Ово није први пут да Данијел Сервер показује отворену мржњу према Србији. Пре неколико недеља је оптужио председника Србије Александра Вучића да покушава да направи велику Србију спровођењем кампање у Црној Гори, БиХ и на КиМ. Пар месеци пре тога, запретио је Вучићу ако не призна Косово и Метохију. - Ако не призна Косово, то ће ставити Србију у тешку позицију, биће суочена с константним проблемом који нагиње ка националистичкој страни и то може бити препрека за чланство у Европској унији - казао је Данијел Сервер.

Шта Лазански каже о притисцима са запада и војној будућности Србије прочитајете ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА