Најновије

Вучић испалио Шапића!

Од најава да ће Александар Шапић засести у фотељу градоначелника Београда у марту или априлу, и са те позиције ићи на следеће изборе, на крају није било ништа. Вучић јесте то обећао Шапићу, интензивно се са њим виђао и сликао, Шапић је писао и причао о почетку једног новог великог пријатељства... и на крају ништа. И Шапић је стао у ред оних које је Вучић слагао.

Шапић и Вучић (Фото: predsednik.rs/ Јутјуб)

Овога пута мора да се призна да то није урадио са намером. Наиме, Вучић је у једном тренутку, суочен са чињеницом да СНС и СПС немају више довољно гласова за победу у Београду решио да игра на карту Шапића и да му понуди да буде кандидат СНС-а на следећим изборима. Чак и да га изабере на ту функцију овог пролећа. У договорима се ишло дотле да је разматрана могућност и да се СПАС колективно учлани у СНС.

Сам Шапић је већ разговарао са више људи који су требало да заузму функције градских министара и градског менаџера, али од испуњења договора на крају није било ништа. Разлог - јединствен став свих београдских општинских одбора да не прихватају Шапића као шефа. И, наравно, огроман отпор Горана Весића да Шапић дође на место градоначелника.

Покушао је Вучић да, ипак, убеди београдску организацију, али су оба крила, и Стефановићево и оно Андреја Вучића, били јасно против. Плус ни садашњи суштински градоначелник Весић није хтео ни да чује за ту опцију.

Уз све ово, истраживања су показала да четвртина Шапићевих бирача не би гласала за њега када би отишао на страну СНС-а. И зато се Вучић определио не само да Шапић не буде сад градоначелник, већ и да не иде на заједничку листу са СНС-ом, односно да СНС има свог кандидата за градоначелника.

Желећи да одговори на стратегију свог највећег противника, ССП-а и Драгана Ђиласа, који су на најважнија места поставили жене, Вучић је одлучио да ће његов кандидат за градоначелника бити жена. За сада је најозбиљнији кандидат директорка КБЦ Бежанијска коса др Марија Здравковић. Због чињенице да је Бежанијска коса била дуже време у ковид режиму, она за сада има предност у односу на др Теодору Бељић Живковић, актера Вучићевог предизборног спота, запослену у градској болници на Звездари.

Све у свему, Шапићев деценијски сан да постане градоначелник се претвара у ноћну мору. Остаје му да се нада, да ће ипак СНС, СПС и СПАС имати већину у Београду и да ће Вучић њему доделити функцију градоначелника, а не некој од жена које ће предводити листу напредњака.

Нада последња умире…

Како је Виктор Беленко Американцима у руке предао најновији совјетски ловац МиГ-25 прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА