Најновије

МАТЕРИЈАЛИ СА ОБДУКЦИЈЕ СУ УНИШТЕНИ!? "Цвијаново тело је било у води десетак сати!" (ВИДЕО)

Судећи према обдукционом налазу, Цвијаново тело није било дуже у води, десетак сати, а можда и мање. Оно што се у медицини назива свеж леш, то је у конкретном случају било и тело Владимира Цвијана, рекао је специјалиста за судску медицину др Зоран Станковић, анализирајући, у емисији Реч продукције Хелмкаст, обдукциони налаз тела некада високог функционера Српске напредне странке. 

Зоран Станковић. (Фото: Јутјуб)

Говорећи о количини алкохола у крви некадашњег високог функционера СНС, која је обдукцијом забележена на 1,11 промила, он је казао да се ради о количини алкохола у тренутку смрти. 

- То одговара почетном делу средњег пијанства – рекао је Станковића. 

По питању поступања са телом након обдукције, рекао је да о томе одлучује породица.

- Ако је НН лице, онда се сахрањује на гробљу и чува до тренутка док се појави могућност идентификације. Тело може да буде кремирано, као што читамо у овом случају, али о томе не може да одлучује тужилац, већ о томе одлучује породица, или брачни друг, или особа која има везе са покојником – нагласио је Станковић. 

Упитан да ли постоји видљива разлика у стању тела услед ударца у воду, ако је неко скочио са моста, или ако је скочио са сплава, рекао је да то зависи од начина на који је пао у воду, што је и стручно појаснио.

У емисији је анализиран ефекат пада у воду ноћу, дејства ледене јануарске воде, као и одеће коју је Цвијан носио и колико то смета при пливању.

- Овде видите, црна јакна једна, па онда још једна црна јакна са дебелом поставом… То се натопи брзо воде, и људи јако тешко пливају. Под тим и таквим околностима, чак и ако су добри пливачи, вуче их то на дно реке и долази до утапања, то јест доспевања горњих делова тела, то јест главе испод површине воде – истакао је судски вештак. 

Будући да на крају обдукционог налаза пише да ће преостали материјали од обдукције бити „чуван годину дана од датума анализе“, на питање да ли су материјали са обдукције уништени, иако три године нисмо знали да је Цвијан мртав, Станковић је одговорио да највероватније јесу. 

Он је објаснио шта значи закључак обдукционог налаза у којем пише да је „смрт насилна“  и да ли то значи да је у питању убиство или самоубиство, а објашњење можете погледати у видеу. Такође је објаснио одакле могу потицати повреде на глави, за које је екс радикал Немања Шаровић инсинуирао да могу бити од цеви пиштоља.

Огласио се НАТО после најаве изградње војне базе на северу КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА