Најновије

СТАРА ПИСМА ОТКРИЛА ХИТЛЕРОВЕ ТАЈНЕ: Отац га је стално тукао, мајка волела необичне ствари, али постоји нешто још језивије!

Пре неколико година, у једном малом аустријском градићу, пензионерка по имену Енелис Смигилски пронашла је у свом поткровљу 31 писмо које је написао отац Адолфа Хитлера.

Адолф Хитлер. (Фото: Јутјуб)

Она је предала писма Роману Сандгруберу, аустријском историчару на основу којих је написао књигу „Хитлеров отац: Како је син постао диктатор“. То је прва позната биографија Алојза Хитлера. Књига је написана на немачком језику објављена је прошлог месеца у Аустрији.

Алојз је заправо писао писма њеном прадеди од кога је купио кућу у време када је Адолф имао 6 година. Из писма се може доста тога закључити о породици Хитлер.

Хитлеров отац је наиме одрастао на фарми, али се као тинејџер преселио у Беч. Писма откривају како је желео да се врати на фарму. Такође откривају далеко другачији однос са његовом супругом Кларом од онога што је раније било познато или се нагађало.

Иако Алојза поједини извештаји описују као грубог пијанца и насилника - а Клару као тиху и покорну – аустријски историчар каже да писма показују да је „улога коју је Клара Хитлер играла у породици мало другачија него што се раније претпостављало“.

„Моја супруга воли да буде активна и има посебан смисао за економију“, написао је Алојзс једном писму, а преноси Вашингтон пост.

Писма откривају сличности између оца и сина. Обојица су имали изузетно високо мишљење о себи – сматрали су да су били бољи и паметнији од свих осталих око себе.

Са знањем које је стекао читањем и на разним курсевима, Алојз Хитлер се осећао супериорно не само над фармерима и слушкињама и комшијама фармерима, већ и у односу на многе академике са универзитетским дипломама, тврди аустријски историчар.

Из поменутих писама се сазнало да се, пар година након преузимања фарме, све распало и да је породица Хитлер била принуђена да се пресели. Иако је Алојз редовно тукао Адолфа, син је и даље усвајао очев начин размишљања, све време упијајући који антисемитизам који је растао у региону.

"Адолф Хитлер је добровољно напустио школу. Попут свог оца, осећао се супериорно кроз знање које је стекао у самосталном учењу. Себе је доживљавао као војног и уметничког генија. Као уметник, себе је доживљавао као универзалног генија: не само као сликара, већ и као архитекту, писца, композитора и глумца“, наводи историчар.

Руске снаге послале бомбардере на базе џихадиста! Више о томе ОВДЕ.

Извор: mondo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА