Најновије

ШОЈГУ: Само лењи се нису прикључили оптужбама против Русије

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је изјавио данас да се само "врло лењи" нису придружили оптужбама против Русије.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

"У последње време, само врло лењи нису придружили свој глас хору оптужби против Русије у било којој згодној прилици. Неки не воле војне вежбе на нашој територији, док друге нервира повратак наших снага у њихове сталне базе", рекао је Шојгу на састанку Организација договора о колективној безбедности (ОДКБ) у Душанбеу, главном граду Таџикистана, а преноси руска агенција Тасс.

Како додаје, било је такође оних који су упозорили Русију "да наша активност на нашој територији неће остати без последица".

"Желео бих да нагласим да се не слажемо са таквим упозорењима и учинићемо све да одржимо безбедност наших граница", рекао је Шојгу.

Напомиње да Русија премешта трупе унутар националне територије у складу са сопственим плановима и да не може постојати спољни утицај у том погледу.

Додаје да ће Русија наставити да ради све што сматра исправним како би очувала безбедност својих граница.

Руски министар одбране је рекао и да акције Сједињених Држава и НАТО алијансе у Европи доприносе повећању војне претње.

"Русија будно мотри на размештање и распоређивање НАТО снага у Европи у склопу војних вежби 'Бранилац Европе'", изјавио је Шојгу.

Амбасадори Балтика и Словачке позвани на разговор у МСП

Амбасадори балтичких држава и Словачке позвани су сутра на разговор у Министарство спољних послова Русије, саопштио је данас портпарол министарства.

Премијери Словачке, Пољске и Мађарске саопштили су у понедељак да подржавају одлуку Чешке да протера руске дипломате, након што је изнела сумњу да су двоје руских шпијуна одговорни за експлозију у чешком селу Врбјетице 2014. године, а у којој је страдало двоје људи.

Литванија, Летонија и Естонија су у петак прошле недеље затражиле да руске дипломате напусте њихове земље због наводне шпијунаже.

О претњама Кини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА