Најновије

ЗАХАРОВА: Нема доказа да су руски хакери извели сајбер напад на Бундестаг!

Западни медији нису пружили никакве доказе или изворе наводећи умешаност руских хакера у сајбер нападе на немачки Бундестаг, навела је данас у саопштењу портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

"Они указују на могућу одговорност неке групе Гострајтер, која је вероватно везана за Русију, а као и обично не дају никакве доказе или изворе", навела је она, пренео је ТАСС.

Портпаролка руског Министарства је нагласила да је Немачка упозната са контактима руског Националног координационог центра за рачунарске инциденте, који ради са страним агенцијама у вези са таквим питањима.

"Међутим, очигледно још једном нису поднети званични захтеви (Центру). Много је лакше неосновано сматрати Русију одговорном него истински сарађивати са нашом земљом", истакла је Захарова.

Раније је "Шпигел" пренео позивајући се на неидентификоване изворе да су хакери покушали да провале у рачунаре и личне мејлове седам посланика Бундестага и 31 регионалног посланика.

Према извештају, група Гострајтер могла би стајати иза овог напада. У чланку се тврди да је група можда повезана са Русијом, али нису изнети докази.

Бивши амерички председник ликује, има огроман разлог за задовољство!  Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА