Најновије

ДОКАЗ ДА РУСИ НЕ НАПУШТАЈУ СИРИЈУ: Овим плановима ће забринути многе у Средоземљу, а то је тек почетак! (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране ради на проширењу своје поморске базе у сиријској луци Тартус, након што је недавно проширило своју главну ваздухопловну базу Хмејмим, смештену у близини града Латакије.

База Тартус (Фото: РИА)

Наиме, према сателитским снимцима интернет платформе The Drive с почетка ове године, види се да су Руси једну од две писте продужили за око 1.000 м, што омогућава велике и транспортне летелице, укључујући тешке бомбардере.

Пре неколико дана ТАСС је, позивајући се на извор повезан са руском војском, известио да ће Русија у својој поморској бази у Тартусу до 2022. године изградити плутајући док (луку).

Мухамед Фајез Ал-Асмар, пребег сиријске војске који сада живи у Турској, рекао је за Ал-Монитор: "Постало је познато да Русија жели да склопи дугорочне споразуме о сталном присуству и јачању својих војних способности на Блиском истоку.

Један од ових пројеката је плутајући док у Тартусу, што ће му омогућити да постане полазна тачка "за руске активности на Блиском истоку и у региону Персијског залива".

"Стални докови су огромни и за њихову изградњу су потребне опсежне студије и велики инжењерски напори. У међувремену, плутајући докови у будућности могу бити демонтирани и премештени у неко друго одговарајуће подручје ", рекао је Мухамед Фајез Ал-Асмар.

НАТО неће помоћи Украјини коју ће Русија брзо поразити. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Geopolitikanews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА