Најновије

ХАНДКЕ: Волим људе, а не геополитику

Нобеловац Петер Хандке изјавио је да воли људе, не воли политику, још мање идеологију, а најмање геополитику.

Петер Хандке (Фото: Јутјуб)

Он је у неофицијелном разговору за Вечерње новости током боравка у Београду рекао да би кренуо на Косово и Метохију, али да мора назад.

- Исцрпљен сам. Године... Било је фуриозно у Републици Српској - рекао је Хандке новинару Новости.

Хандке је, потом старог пријатеља - песника са Космета Ранка Ђиновића поименице питао за све оне код којих је боравио током својих ранијих посета Косову и Метохији, уз повремено извињење што не може свима да се сети имена.

- Питао је редом за децу, "оног скроз плавог" и малог стидљивог који је доносио воду са бунара и тако све поименице - пише београдски лист чији је новинар са славним писцем разговарао у башти хотела "Москва" док су грађани прилазили да се сликају са нобеловцем.

На коментар једне Београђанке, која је рекла да је поносна што је имала прилику да се фотографише са њим, Хандке је констатовао да је понос "заводљива и опасна реч".

- То није "најбоља" ријеч за човјека. Ја слабо користим ријеч понос. Кад пишем, састављам из срца и ту нема поноса. Само љубави - рекао је Хандке.

Упитан да ли је поносан на Орден Карађорђеве звезде који из Београда носи кући, Хандке је рекао да о одличју још није размишљао јер није знао да ће га добити.

- У ствари, мало знам о том признању. Нисам стигао чак ни да га "изгуглам" - рекао је Хандке.

Нобеловац каже да је заволио Београд и открио да је после пријема у Председништву Србије искористио слободно време да сам, маскиран качекетом, шета улицама града.

- Заволео сам Београд. У мом Паризу девет месеци није радио ниједан кафе, ни бистро. Нигде људи за столом. Гледао сам овде људе како слободно седе у баштама, смеју се, и у томе сам уживао - прича Хандке.

Ко се кандидује за градоначелника Подгорице, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА