Најновије

НАПЕТО НА ГРАНИЦИ, ПРЕЛЕЋУ РАКЕТЕ, ПАДАЈУ ГРАНАТЕ: Откривено шта се дешава са мировњацима Војске Србије у Либану!

У мисији УНИФИЛ у Либану тренутно је ангажовано укупно 177 припадника Војске Србије и сви су добро, рекао је за РТС министар одбране Небојша Стефановић.

Војска Србије. (Фото: mod.gov.rs)

Од 177 припадника Војске Србије, који су у мисији УНИФИЛ у Либану, у самој Команди мисије, која се налази у близини границе са Израелом, налазе се два штабна официра, док су 33 припадника у воду за заштиту снага при Команди.

- Сви припадници Војске Србије који се тренутно налазе у Либану су добро и желим да то, пре свега, знају и њихове породице - рекао је у изјави за РТС министар одбране Небојша Стефановић.

Стефановић истиче да Министарство одбране и Војска Србије пажљиво прате ситуацију, као и да су у сталном контакту са нашим контигентом у овој мировној мисији Уједињених нација. Данас су из Либана на Израел, који је у сукобу са организацијом Хамас у Појасу Газе, испаљене четири ракете.

Једна од ракета је пресретнута помоћу ПВО система "Гвоздена купола", две су пале у море, а четврта је слетела на отворено подручје.  На ову ракетну паљбу из Либана, израелска артиљерија је одговорила гађајући неколико циљева. 

Срушио се белоруски војни авион! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА